Jasmin Burić i zvanično u novom klubu

Bh. golman napustio Lech

Jasmin Burić i zvanično u novom klubu

Bivši reprezentativac BiH Jasmin Burić i zvanično je novi postao novi član Hapoela iz Haife.

Burić je nakon deset godina provedenih u Poljskoj donio odluku da napusti Lech i potraži novu sredinu, a izbor je na kraju pao na izraelski Hapoel iz Haife, s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Više-manje to i nije iznenađenje, pogotovo jer su još krajem prošlog mjeseca mediji iz Poljske objavili da će Hapoel iz Haife biti njegova naredna stanica, a sada je samo zvanično saradnja potpisana.

Izraelci pišu kako je Burić impresioniran onim što je vidio u Izraelu, te da se raduje saradnje s Hapoelom u naredne dvije sezone, a u ugovoru također ima klauzulu prema kojoj može boravak produžiti na dodatnu godinu ukoliko obje strane budu za to.

U prethodnoj sezoni Burić je branio 34 utakmice, a sa Lechom je tokom desetogodišnje ere osvojio dvije titule prvaka Poljske.

Top Komentari

mirza24
TUBAKOVIC NECE DA VODI CRNU GORU PROTIV KOSOVA A OVAJ JASMIN BURIC PODPISUJE DA IGRA ZA ZIDOVE KARAKTER NULA
0 5
GAziJA....
Moj Buricu, da bi igrao u reprezentaciji, moras biti drigi golman u Zelji..
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi