Poznato gdje Burić nastavlja karijeru?

Napušta Lech na kraju sezone

Poznato gdje Burić nastavlja karijeru?

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Jasmin Burić nakon deset godina napustit će Lech.

Burić je u Lech stigao iz Čelika i u međuvremenu je sakupio više od 200 nastupa za poljski klub, međutim po završetku sezone će reći 'zbogom' i potražiti novu sredinu.

Potvrdio je to nedavno i sam Burić, a u međuvremenu pojavila se informacija da bi naredna stanica u karijeri 32-godišnjeg golmana mogao biti Kipar, tačnije Omonia iz Nikozije.

Navodno je Burić već ponuđen klupskim čelnicima jednog od najvećih tamošnjih klubova i velike su šanse da će upravo izbor pasti na njega, no cijeli posao će, svakako, zavisiti i od ostalih ponuda koje naš golman bude imao u nadolazećem periodu.

U proteklom periodu Burić je noseći Lechom dres dva puta osvajao titulu šampiona Poljske, jedan Kup, te tri Superkupa te zemlje. U više navrata je proglašen i najboljim golmanom u Ekstraklasi.

Jedno vrijeme je također Burić bio dio i "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi