Poljska, zbogom! Jasmin Burić ima novi klub

Bivši reprezentativac BiH

Poljska, zbogom! Jasmin Burić ima novi klub

Hapoel iz Haife nova je destinacija u karijeri bh. golmana Jasmina Burića.

Tridesetdvogodišnji Burić je bio na popisu onih igrača s kojima Lech nije produžio ugovore, a poslije 10 godina provedenih u Poljskoj karijeru nastavlja u Izraelu, gdje je potpisao ugovor sa Hapoelom iz Haife.

Vijest da Burić karijeru nastavlja u Izraelu prenijeli su brojni mediji u Poljskoj, navodeći kako je bivši član reprezentacije BiH s Hapoelom potpisao dvogodišnji ugovor, uz mogućnost produženja saradnje na dodatnu godinu.

Prethodnih dana Burić se povezivao i sa Omonijom iz Nikozije, kao i sa poljskim drugoligašem Chrobry Glogowom kojeg vodi njegov bivši saigrač Ivan Đurđević, ali na kraju se odlučio na odlazak u Izrael.

Burić je prethodno Lechov dres nosio od 2008. godine kada je stigao iz Čelika za 170.000 eura. Kroz godine provedene u Poljskoj dobio je i pasoš ove zemlje, a za Lech je dosad odigrao preko 150 utakmica i pritom dva puta osvojao titulu prvaka Ekstraklase.

Top Komentari

VelaHavle
Bolji od Sehica, a evo sad brani i u boljem klubu od Sehica.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije