Jasmin Mešanović povećava koloniju bh. igrača u Seriji A?
Trnovit put imao je Jasmin Mešanović. Međutim, momak iz Živinica je dokaz da se voljom i radom sve može. (Foto: EPA)

Genoa ozbiljno zainteresovana

Jasmin Mešanović povećava koloniju bh. igrača u Seriji A?

M. Šljivak

Sjajni napadač Maribora Jasmin Mešanović (25) već bi u januaru mogao napustiti redove aktuelnog prvaka Slovenije. Ponude za ovog fudbalera stižu sa svih strana, a najkonkretnija je došla iz Italije.

Prema navodima medija u Italiji, za Mešanovića ozbiljan interes pokazuje ekipa Genoe. Maribor je pred sve timove postavio cijenu od dva i po miliona eura, što je svota koju je italijanski tim spreman prihvatiti.

Rukovodstvo Genoe očajnički traži napadača u januarskom prelaznom roku. Bh. fudbalera vide kao odlično rješenje za svoj tim i u narednim danima će sjesti za pregovarački stol sa ljudima iz Maribora.

Pored tima sa Luigi Ferraris stadiona, Mešanović se povezuje sa još nekoliko ekipa. Ponude su stugle iz Njemačke i Španije, a interes su pokazale ekipe Herthe iz Berlina, te Levantea i Espanyola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mešanović od dolaska u Maribor iz redova Zrinjskog igra zaista odlično. Odigrao je ukupno 25 utakmica za prvaka Slovenije i postigao je devet golova uz pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi