Jasmin Moranjkić se vratio u BiH: "Ne mogu bez fudbala..."

Čeka na novi angažman

Jasmin Moranjkić se vratio u BiH: "Ne mogu bez fudbala..."

Edmir Škorić

Jasmin Moranjkić (40) imao je zavidnu fudbalsku karijeru nastupajući za nekoliko bh. premijerligaša, a ubrzo nakon što je istu završio, okrenuo se trenerskom poslu i pokazao da bi mogao biti vrhunski trener u budućnosti.

Moranjkić je član Wwin lige (nekada Premijer lige) bio još u sezoni 2006/07 kada je nastupao za zenički Čelik, potom je igrao za gradačačku Zvijezdu u najvišem rangu bh. fudbala, a u eliti je nastupao i za tuzlanskom Slobodom.

Smatrao se svojevremeno jednim od najboljih defanzivaca u BiH, a pored nabrojanih timova, igrao je još za Simin Han (današnji Tuzla City op.a), Radnički Lukavac i Gradinu iz Srebrenika.

Na terenu je bio veliki borac, a taj epitet krasio ga i kasnije kada je uplovio u trenerske vode. Radeći sa omladincima Tuzle City imao je zapažene rezultate, a mnogim mladim fudbalerima usadio je pobjednički mentalitet i pomogao im da izrastu u sjajne igrače i osobe.

Za dobar rad s omladincima nagrađen je u sezoni 2022/23 prekomandovanjem u stručni štab prvog tima, gdje je radio kao pomoćnik u nekoliko utakmica, a nakon toga je početkom 2023. godine odradio dobar posao na klupi juniora Tuzle koji će ostati upamćen po 8:1 pobjedi nad vršnjacima Željezničara, slavili su i protiv Širokog Brijega, Radnika, Sarajeva, Sloge Meridian...

Potom je uslijedio prvi ozbiljan trenerski angažman u seniorima, kada je u ljeto prošle godine preuzeo ekipu Gradine Srebrenik, s kojom je vodio 16 prvoligaških utakmica. Srebreničani su imali niz od osam utakmica bez poraza i, s obzirom na to da su u svojim redovima imali dosta mladih fudbalera koji su došli na posudbe iz Tuzla City da bi sticali dodatno iskustvo, može se reći da su rezultati Gradine bili i više nego zadovoljavajući.

Jesenas je Moranjkić otišao iz Srebrenika za Njemačku u nadi da nastavi svoj trenerski posao, ali nije bio zadovoljan angažmanom koji ga je čekao i smatrao je da se ne radi o dovoljno profesionalnom takmičenju, pa se vratio u BiH i sada nestrpljivo čeka na novi posao.

S obzirom na ostvarene rezultate u prethodnim sezonama trenirajući omladince Tuzle i seniore Gradine, nema sumnje da će veoma brzo ponovo sjediti na klupi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Kao neko ko je uvijek bio jako ambiciozan, u Njemačkoj nisam pronašao to što sam tražio i odlučio sam da se vratim. Volim fudbal i on je jednostavno dio mene 24 sata dnevno. Želim da radim u fudbalu i da prenosim svoje fudbalsko znanje drugima. Spreman sam zasuti rukave i prionuti na posao, ali naravno važno mi je da budem u zdravom okruženju i da se ambicije slažu sa ambicijama kluba koji me bude spreman angažovati", rekao je Moranjkić za SportSport.

Fudbala mu, kako kaže, ne nedostaje. "Svakodnevno ga pratim na sve načine. Uživam u završnici liga, a naročito volim da gledam utakmice naših liga. Vidim da je kod nas dosta uzbudljivo i da će do samog kraja biti neizvjesno, zbog čega je fudbal tako poseban. Pratim naravno i moje bivše klubove i dajem im podršku u nadi da će ostvariti što bolje plasmane na kraju", zaključio je Moranjkić.

Top Komentari

Mel_Glupsonn
Ja sam uvijek govorio da je u bosni bolji fudbal nego u njemackoj .. ev jasmin je potvrdio hahaha ambiciozni đasmin došo iz njemacke nazad u bosnu i prati sad lige petice i poneku nasu utakmicu hahaha jakooo reci nisam dobio vizu ,nisam platom pokrio stan hranu struju smece a ne bacat bombe
0 0
user1711032161
Uhuuuuuuu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi