Jasmin Smriko novi igrač HNK Orašje

Imaju ambicije ući u Premijer ligu

Jasmin Smriko novi igrač HNK Orašje

Dino Kurbegović

Nogometaši Orašja prvi dio sezone u 1. ligi FBiH okončali su na trećoj poziciji sa samo tri boda zaostatka za vodećim Metallegheom iz Jajca. Izabranici trenera Mate Neretljaka iznenadili su sve ljubitelje nogometa u ovom rangu svojim napadačkim nogometom, kojem će težiti i u nastavku sezone.

Osim odlaska Senada Mujića u Budućnost, kostur ekipe je ostao, a klub iz Orašja ima ambicije da uđe u Premijer ligu. Potvrda tome je i današnje angažovanje 25-godišnjeg napadača Jasmina Smrike, koji će u drugom dijelu sezone nastupati za ovaj klub.

Jasmin Smriko, dijete je Čelika, gdje je s 18 godina debitovao, te postigao i prvi gol za crno-crvene, osim Čelika nastupao je još za Vitez, kojeg je svojim golovima iz Druge lige u uveo u najjači rang takmičenja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nakon što je imao nesporazum s trenerom Brankom Karačićem u finišu prvog dijela sezone sporazumno je raskinuo ugovor s Vitezom, te postao slobodan igrač. Iako je imao dobru ponudu da karijeru nastavi u Njemačkoj, ipak na kraju ostao je u BiH, te će svojim golovima u drugom dijelu sezone pokušati da Orašje promoviše u novog člana bh.elite.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi