Tri crvena, prekid i podjela bodova na Jošiku

Prva liga FBiH, 13. kolo

Tri crvena, prekid i podjela bodova na Jošiku

Radnički i Orašje danas su na stadionu Jošik odigrali neriješeno u prvoj utakmici 13. kola Prve lige FBiH.

Susret je okončan rezultatom 1:1, a prvi gol na utakmici viđen je već u šestoj minuti. Grešku golmana Baščelića iskoristio je napadač Vidović i donio svom timu minimalno vodstvo.

Nakon primljenog gola domaći su na terenu ostali sa igračem manje zbog isključenja Džafića, ali uprkos time i dalje su djelovali opasno. Za Radnički je veliku priliku u nastavku propustio Junuzović, da bi tri minute kasnije lopta nakon udarca Jogunčića pala na liniju. Tražili su domaći gol, ali sudija je samo odmahnuo rukom. 

Fudbaleri Radničkog mogli su odahnuti u 15. minuti kada je sudija crveni karton pokazao Koprivici i tako izjednačio broj igrača na terenu, ali na poravnanje se čekalo sve do 69. minute. Dobru loptu iz kornera iskoristio je Junuzović i donio svom timu izjednačenje.

Gosti su preko Vidovića pokušavali doći do preokreta, a ništa manje opasniji nije bio ni Radnički. Junuzović je u 75. minuti propustio odličnu šansu, a isti igrač je u 82. minuti s dva metra glavom promašio prazan gol. 

Do kraja utakmice crveni karton za Radnički dobio je i Kuduzović, što je dovelo do kratkotrajnog prekida na Jošiku. Poslije nastavka mreže su mirovale i rezultat je ostao nepromijenjen. 

Ovim remijem Radnički je zauzeo desetu poziciju u Prvoj ligi FBiH, dok se Orašje bodovno izjednačilo sa Metallegheom na trećem mjestu. 

Prva liga Federacija BiH, 13. kolo:

Radnički Lukavac - Orašje 1:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Radnički: Baščelić, Salihović, Terzić, Jogunčić, Konjhodžić, Kuduzović, Selamović, Džafić, Mujkić, Junuzović, Jahić

Orašje: Kurbašić, Pejić, Koprivica, Breškić, Kobaš, Ćosović, Brkić, Vidović, Marković, Maskaljević, Prgić

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.