Ono što im treba saudijski drugoligaš pronašao u Premijer ligi
FOTO: Jasmin Trnovac (u sredini) je ranije bio kondicioni trener u stručnom štabu Feđe Dudića

Slijedi inostrani angažman

Ono što im treba saudijski drugoligaš pronašao u Premijer ligi

Admin Čaušević

Saudijska Arabija posljednjih mjeseci postaje omiljena destinacija za mnoge fudbalske radnike i rijetki su oni koji odbijaju poziv iz te arapske zemlje. 

Dugogodišnji pomoćnik i kondicioni trener u stručnom štabu Feđe Dudića, Jasmin Trnovac, je na putu da pronađe novi angažman.

Mostarac je radio sad Dudićem u FK Velež i FK Sarajevo, a kako sada stvari stoje blizu je pronalska posla u Saudijskoj Arabiji.

Trnovac koji kotira kao jedan od najboljih kondicionih trenera u Premijer ligi će prema semdu sudeći biti angažovan u stručnom štabu drugoligaša Al-Orobah FC.

On će prema najavama biti jedan od članova stručnog štaba kojeg će predvoditi Rusmir Cviko, nekadašnji asistent Dušanu Bajeviću na klupi reprezentacije BiH.

Oglasi

Cviko već neko vrijeme radi na arapskom poluostrvu, tačnije bilježio je sjajne rezultat ne klupi kuvajtskot Al Arabija s kojim je osvojio i Kup.

Bivši Bajevićev pomoćnik je odlučio pristati na poziv iz Saudijske Arabije, a osim Trnovca sa sobom će dovesti i trenera golmana iz BiH. 

Riječ je o Elvisu Kariću koji je dugo godina branio i radio u Željezničaru, također ima iskustvo rada u Libiji, a sada ga čeka novo iskustvo.

Saudijska Arabija polako, ali sigurno postaje "obećana zemlja" za sve sportske radnike, ali Saudijci moraju biti itekako oprezni i ne smiju ponoviti grešku Kineza od prije desetak godina na što je upozorio i predsjenik UEFA-e, Aleksandar Čeferin. 

"Saudijska strategija transfera je greška za saudijski fudbal. Novac trebaju ulagati u akademije, dovoditi trenere i razvijati svoje igrače. Kupovina igrača na kraju karijere nije sistem koji razvija fudbal. Slična greška kao u Kini", poručio je Slovenac. 

U prvenstvo Saudijske Arabije su do sada između ostalih stigli Karim Benzema, Cristiano Ronaldo, N'Golo Kante, dok se u narednom periodu očekuje i dolazak drugih brojnih evropskih zvijezda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi