Jasno je zašto ga žele engleski velikani: Veznjak koji je postigao više golova od većine napadača
Fernandes je ove sezone postigao ukupno 31 gol u svim takmičenjima

Ove sezone je nezaustavljiv

Jasno je zašto ga žele engleski velikani: Veznjak koji je postigao više golova od većine napadača

S. Pašalić

Sporting je danas u utakmici 32. kola portugalske Primeire savladali Belenenses sa čak 8:1.

Domaći su od 21. minute igrali i sa igračem manje, a Sporting je na kraju stigao do visoke pobjede i učvrstili se na trećem mjestu sa 73 boda.

Pored ubjedljive pobjede Sportinga, ova utakmica će ostati upamćena i po nevjerovatnom rekordu Brune Fernandesa.

24-godišnji igrač Sportinga je danas postigao hat-trick, a golove je postizao u 70. minuti sa bijele tačke, pet minuta kasnije je postigao svoj drugi gol, a u 84. minuti je stigao i do trećeg što je bio njegov 19 gol u prvenstvu ove sezone.

Ukoliko tome dodamo 3 gola u Evropa ligi te 9 u dva kupa, dolazimo do brojke od 31 postignutog gola Fernandesa u svim klupskim takmičenjima, čime je postao najbolji strijelac među veznim igračima u jednoj sezoni u historiji Evrope.

On je tome dodao još i 17 asistencija pa je jasno zašto ga u svojim redovima žele vidjeti Manchester City, Manchester United, Liverpool i Tottenham, a njegova trenutna vrijednost je 35 miliona eura prema Transfermarktu.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Top Komentari

MaDaj
Pogledas 5 centimetara ispod clanka vidis "Ranije objavljeno na istu temu" ..... prvi clanak "Manchester city osigurao prvo pojacanje za novu sezonu" ... Pogledas nazad u u ovaj clanak "..pa je jasno zašto ga u svojim redovima žele vidjeti Manchester City, Manchester United, Liverpool i Tottenham..."
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi