Stadion portugalskog velikana će uskoro nositi ime Cristiana Ronalda?

Sporting što prije želi svoju ideju provesti u djelo

Stadion portugalskog velikana će uskoro nositi ime Cristiana Ronalda?

Stadion na kojem svoje utakmice igra lisabonski Sporting nosi ime Josea Alvaladea, jednog od osnivača i zvanično prvog člana kluba.

Ipak, to bi se uskoro moglo promijeniti pošto portugalski mediji pišu da bi stadion Sportinga uskoro mogao dobiti drugo ime.

Sporting je, navodno, u pregovorima da promijeni ime stadiona Jose Alvalde u "CR7 stadion" ili stadion "Alvalade CR7" u čast Cristiana Ronalda.

Podsjetimo, Cristiano Ronaldo je karijeru počeo u Sportingu, te je njegov uspon ka zvijezdama počeo upravo u zeleno-bijelom dresu. Iz Sportinga je prešao u Manchester United, da bi potom dugo godina proveo u Realu prije nego što je ljetos pojačao Juventus.

Navodno je o promjeni imena stadiona počeo razmišljati predsjednik Sportinga Frederico Varandas, te je o toj ideji već počeo razgovarati sa Cristianovim taborom. Također, navodi se da su članovi uprave kluba prihvatili ideju da se sa eventualnom promjenom imena kluba pričeka dok se ne postigne dogovor Cristianom Ronaldom.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Cristiano Ronaldo je već odavno globalno prepoznat brend i sigurno bi ovakav potez pomogao Sportingu da uveća svoju popularnost i privuče nove sponzore.

Ipak, još ništa nije tačno definisano iako se špekuliše da Sporting želi svoju ideju o promjeni imena stadiona što prije sprovesti u djelo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi