"Ovo je Manchester United, a neki ne bi trebali biti u ovom klubu"

Mata brutalno iskren

"Ovo je Manchester United, a neki ne bi trebali biti u ovom klubu"

E. Ganibegović

Iza Manchester Uniteda je jedna jako neuspješna sezona.

Iz domaćih kupova su ispali jako rano, u osmini finala Lige prvaka ih je izbacio Atletico Madrid, a to takmičenje naredne sezone vidjeti neće jer ga nisu izborili kroz Premier ligu.

Jedan od najiskusnijih igrača ovog tima, Juan Mata, u izjavi je bio brutalno iskren i kazao kako neki ne bi trebali biti dio ovog kluba.

"Jasno je da smo previše griješili na terenu. Također smo se mogli bolje nositi s određenim situacijama koje su se događale u klubu uključujući promjenu menadžera i druge negativne stvari. To je previše utjecalo na nas. Određeni standardi nisu ispunjeni", rekao je Juan Mata za "The Athletic", Mata kojem ove sezone ističe ugovor i već se zna da neće biti produžen.

"Ne bismo smjeli dopustiti da se dogodi nešto loše. Mnoge okolnosti mogu utjecati na određena ponašanja. Ako nemaš čvrste temelje kad dođu loše stvari, teško se poslije držati zajedno", nastavio je Mata.

Španac je naglasio da je klubu potrebno resetovanje i početak svega gotovo od nule.

Oglasi

"Trebamo resetovanje klupske kulture. Svako mora poznavati standarde i znati šta ga kvalifikuje za igranje za Manchester United i šta se očekuje od igrača na terenu i izvan njega. Mnoge stvari moraju biti jasne - ovo je Manchester United i ko ne ispunjava te standarde i ne može se nositi sa zadatkom ne bi trebao biti u ovom klubu", priznao je Mata.

Novi menadžer Manchester Uniteda bit će Erik ten Hag.

"Znam da u Manchester Unitedu trebaju prvoklasni ljudi u svakom odjelu. Tako ja razumijem pravi Manchester United, tu sjajnu momčad iz vremena mog odrastanja. Ovaj klub bi trebao biti vrhunski u svakom odjelu, na terenu i izvan njega. Jedino tako može konkurisati za najveće trofeje. Nadam se da će u skoroj budućnosti tako biti i postići rezultate koje zaslužuje", dodao je Mata.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Španski fudbaler smatra da je pred novim menadžerom težak zadatak.

"S menadžerskog stajališta, pobjeda će biti bliža kada iz svakog igrača izvuče najbolje. I nažalost mislim da se to neće dogoditi ove sezone. Za mene je to veliki problem, a ne specifičnost taktike ili bilo što drugo", iskren je Španac. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ma proigrali bi oni samo da se ovaj VAR ukine.
0 9
Sars33
Svaka rijec ti je na mjestu legendo!
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi