Javi Martinez napušta Bayern i vraća se kući

Ponovo oblači dres Athletica

Javi Martinez napušta Bayern i vraća se kući

M. Šljivak

Javi Martinez blizu je odlaska iz minhenskog Bayerna.

Iskusni 30-godišnji fudbaler već sedam godina nosi dres bavarskog velikana i čini se kako je vrijeme došlo za povratak kući.

Predsjednik Athletica iz Bilbaa Aitor Elizegi izjavio je za Mundo Deportivo kako će klub bez problema platiti 20 miliona eura kako bi Martineza vratili.

"Možemo platiti taj novac za Javija Martineza bez ikakvih problema", rekao je Elizegi, te je dodao:

"Imamo kapacitete da dovodimo takva pojačanja. Sa ekonomske strane nema problema, ali za konačnu odluku treba se konsultovati bord direktora", istakao je prvi čovjek baskijskog velikana.

I sam fudbaler ne bi imao ništa protiv povratka u Bilbao.

"Bilbao je pravi raj. Još uvijek tamo imam dosta prijatelja i ne mogu poreći da bih se volio vratiti tamo", istakao je Martinez.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Španski fudbaler je od 2006. do 2012. godine igrao za Athletic. Nastupio je u 251 utakmici i postigao je 26 golova.

Bayern ga je 2012. godine platio 40 miliona eura, a za bavarskog velikana je usprkos velikom broju povreda nastupio 208 puta.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi