Omraženi lik uživa u mukama Barcelone: "Trebali bi se zabrinuti"
Čelnik španskog prvenstva nije ljubitelj Barcelone i to jasno ističe u svojim javnim nastupima (Foto: EPA)

Javier Tebas upozorava Katalonce

Omraženi lik uživa u mukama Barcelone: "Trebali bi se zabrinuti"

M. Šljivak

Prvi čovjek La Lige Javier Tebas ponovo prijeti Barceloni. Omraženi lik katalonskog diva upozorio je Joana Laportu i klub s Camp Nou stadiona da bi se trebali dobro zabrinuti zbog svega što se dešava.

Javier Tebas omražena je ličnost u Barceloni. Prvi čovjek La Lige žestok je kritičar rukovodstva katalonskog kluba, a kritike su još jače nakon brojnih skandala u kojima se Barca našla prethodnih dana.

Posebno se to odnosi na 'Slučaj Negreira' o plaćanju sudija. Barca se našla u ozbiljnom problemu, a Tebas uživa u njihovih mukama.

"Još uvijek mi nije jasno zašto Laporta ne daje nikakva objašenjenja. Barca bi se trebala zabrinuti", rekao je Tebas.

Ispostavilo se da je upravo Tebas odlučio prijaviti Barcelonu i Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA). Zbog toga je pokrenuta istraga protiv katalonskog kluba koji bi se mogao suočiti s ozbiljnim posljedicama.

"Slučaj Negreira me drži budnim noćima. To je ozbiljan problem za reputaciju i integritet lige. Ovako nešto se nikad nije dogodilo u historiji. Ne spavam zbog ovog problema", rekao je Tebas i ponovo se okrenuo Barci.

Oglasi

"Kažu da su smireni pred navijačima i svima. Međutim, potrebna su objašnjenja. Trebali bi se zabrinuti, trebali bi dati određene objašnjenja. Ne smiju biti tako smireni zbog svega", poručio je Tebas.

Prvi čovjek La Lige priznao je kako je navijač Real Madrida. To nikada nije krio, a pred nedavni El Clasico je rekao.

"Je li prvenstvo završeno? Ja sam Madridista, Real Madrid je ranije već stizao razliku od sedam ili osam poena, a ima još dosta da se igra do kraja sezone. Zamislite šta će biti ako Real pobijedi u El Clasicu, bit će jako blizu", rekao je Tebas.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, Barcelona je u El Clasicu upisala pobjedu od 2:1 i došla je do tri boda kojima je vjerovatno osigurala titulu prvaka.

Ipak, slučaj Negreira ih još uvijek čini nemirnim. Navodno im prijeti kazna od 15 bodova minusa i bit će interesantno vidjeti kako će se kompletna situacija završiti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Omražen jer se bori protiv kriminala, naravno.
3 1
allstar35
Čuj protiv kriminala...pa u tom periodu je lopta znala prec po 1m u gol barseloninih protivnika a golovi nisu priznati...betis i valencija primjer??
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi