Niko nikada Olivera Kahna nije ponizio kao Jay-Jay Okocha: Ovaj potez će ostati vječno upamćen
Foto - Screenshot

Legendarni Nigerijac i njegov potez za pamćenje

Niko nikada Olivera Kahna nije ponizio kao Jay-Jay Okocha: Ovaj potez će ostati vječno upamćen

Midhat Šljivak

Gotovo da ne postoji istinski ljubitelj fudbala koji ne zna ko je Jay-Jay Okocha.

Legendarni nigerijski fudbaler jedan je od najboljih afričkih fudbalera koji se ikad pojavio, a imao je poprilično bogatu karijeru u Evropi.

Počeo ju je kao 17-godišnjak u Borussiji iz Neunkirchena, a zatim je igrao za Eintracht, Fenerbahče, PSG, Bolton, Qatar SC i Hull City.

Pored fenomenalnih poteza i odličnih nastupa gdje god da je igrao, Okocha će ostati upamćen po tome što je jedan od rijetkih, ako ne i jedini koji je uspio itekako poniziti legendarnog Olivera Kahna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dogodilo se to 1993. godine u meču Eintrachta i Karlsruhera, gdje je tada nastupao Kahn, a Okocha je driblinzima uspio izlomiti legendarnog golmana, te odbranu protivnika i zatim je zabio gol.

Ovaj fenomenalan potez će se dugo pamtiti i sigurno da ga ni Kahn nikad neće zaboraviti.

Top Komentari

zvjezdan10
Kakav je to igrač bio, napadneš ga obruka te ne bude ti do života
8 0
zizu82
Igrao lik u Boltonu,uopšte nije trenirao,samo igrao utakmice i opet najbolji bio.Nema više takvih igrača,Nejmar malo nešto pokušava al više se valja nego što igra.Okoču niko nije mogo oboriti s nogu a baco protivnike ko malu djecu.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi