Rummenigge o Hasanu i Oliveru: Pred njima je veliki zadatak da nastave tradiciju Bayerna
Foto - EPA

Još je godinu dana na funkciji

Rummenigge o Hasanu i Oliveru: Pred njima je veliki zadatak da nastave tradiciju Bayerna

M. Šljivak

Karl-Heinz Rummenigge još će godinu dana biti na čelu minhenskog Bayerna.

Legenda njemačkog fudbala odlazi sa funkcije prvog čovjeka kluba u decembru 2021. godine, a na njegovo mjesto će doći čuveni golman Oliver Kahn.

Pored Kahna najviše funkcije u Bayernu imat će Hasan Salihamidžić i Herbert Hainer i oni će povesti klub u budućnost.

Rummenigge je komentarisao njihov dolazak na visoke funkcije.

"Oliver je igrao fudbal na vrhunskom nivou i zna dobro kako se radi. Hasan se također dobro razvija. Izazovi naravno neće biti lagan i pred njima je veliki zadatak da nastave tradiciju koja je uvijek krasila Bayern", rekao je Rummenigge.

Zadovoljan je prvi čovjek Bayerna ljudima koje su izabrani za nasljednike Ulija Hoenessa i njega.

"Imali smo cilj da nađemo prave ljude koji će zamijeniti Ulija Hoenesa i mene. Našli smo ih u Herbertu Haineru, Oliveru Kahnu i Hasanu Salihamidžiću. Mislim da je klub sa njima u jako dobroj poziciji".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hasan Salihamidžić je ranije imao ulogu sportskog direktora kluba. Sada je član uprave Bayerna i u budućnosti ćemo ga sasvim sigurno gledati na visokim funkcijama.

I sada je zasdužen za transfera i sa tim radi veoma dobar posao, što Bayernovi rezultati i govore.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Kako orginozavon klub, ovo je jedinstveno u svijetu. Sve sami experti u vrhu kluba, uvjek su tu negdje medju najboljima, sa ne tako puno para kao recimo City ili PSG ali se netrebaju nikoga da boje. Već sada razmišljaju o budućnosti, prave presjek u ekipi a i u presjedništvu, svaka čast, a tu naravno i jedan naš čovjek.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije