Niko nije ponizio legendarnog Kahna kao čuveni Jay-Jay Okocha: "Još mi se vrti u glavi"

Okocha je bio nešto posebno

Niko nije ponizio legendarnog Kahna kao čuveni Jay-Jay Okocha: "Još mi se vrti u glavi"

Midhat Šljivak

Augustine Azuka Okocha, poznatiji kao Jay-Jay Okocha, nekada je žario i palio evropskim terenima.

Čudesni Nigerijac bio je istinski majstor. U njegovim čarolijama na terenu gledaoci su uživali, a karijeru ovog čarobnjaka s loptom podigao je gol u augustu 1993. godine kojeg je postigao legendarnom Oliveru Kahnu.

Kahn je tada stajao na golu Karlsruhera. S druge strane bio je 23-godišnji Okocha koji je još uvijek bio relativno nepoznat, ali potom je uslijedio gol koji ga je podigao u sami vrh.

Okocha je bacio Olivera Kahna na teren brutalnim driblingom, držao je loptu dosta dugo, oko njega su igrači Karlsruhera bili bespomoćni i zatim je Nigerijac poslao loptu u mrežu. Po njegovim riječima taj gol je promijenio sve.

"Taj gol mi je promijenio život i učinio me slavnim", rekao je Okocha za Kicker i dodao je:

"Postao sam poznat i van Njemačke. Taj gol mi je donio dosta fanova. Iskreno, nisam planirao držati loptu tako dugo, ali kad god sam podigao glavu da vidim gdje bih šutirao, neko je uvijek bio ispred mene. Nastavio sam driblati dok nisam vidio prostor. Trajalo je duže nego što je trebalo i na kraju sam bio presretan jer je lopta završila u mreži. To je najbolji gol moje karijere", istakao je Okocha.

I Oliver Kahn se dobro sjeća šta se desilo. On je jedne prilike rekao:

"Toliko godina je prošlo od tog gola Jay-Jay Okoche, a meni se još uvijek vrti u glavi".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jay-Jay Okocha je nakon Eintrachta igrao za Fenerbahče, PSG, Bolton, Qatar SC i Hull City. Navijači su se šalili da je toliko dobar da su ga morali dva puta nazvati Jay.

I zaista je bio čudesan. Ko je mogao gledati ovog majstora dobro je zapamtio njegove poteze koji su bili izvanvremenski.

Top Komentari

C.Banks
Ovo vam je deseti put barem da pišete jedno te isto. Primio je Kan jednom gol i kroz ruke i kroz noge pa nije smak svijeta svaki golman primi takve golove
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti