Je li Barca već našla zamjenu za Enriquea?
Foto: EPA

Klopp ili Koeman na Nou Campu?

Je li Barca već našla zamjenu za Enriquea?

M. Šljivak

Ekipa Barcelone polako se sprema za život bez Luisa Enriquea.

Aktuelni trener španskog velikana nalazi se pod velikim pritiskom navijača i rukovodstva tima, jer tim ne izgleda nimalo uvjerljivo.

Prema pisanju španskih medija, čelnici Barcelone već su krenuli u potragu za novim trenerom, a dvije opcije su za sada u igri.

Katalonci će na kraju sezone krenuti po menadžera Redsa Jurgena Kloppa. Njemački stručnjak je prva želja rukovodstva Barce i navodno je spremna nemoralna ponuda za njega, a spremni su Liverpoolu isplatiti i veliku odštetu.

Ako propadne pokušaj dovođenja Kloppa, druga opcija je holandski stručnjak i aktuelni menadžer Evertona Ronald Koeman. 

Holanđanin jako dobro poznaje Barcu. Igrao je šest godina na Nou Campu i s Barcom je 1992. godine osvojio Ligu prvaka, dok je od 1998. do 2000. godine bio pomoćnik Louisu van Gaalu na klupi ovog tima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Čini se kako se Barca polako sprema na život bez Luisa Enriquea, koji će vjerovatno nakon tri godine napustiti klupu španskog prvaka.

On je s Barcom osvojio osam trofeja, među kojima su Liga prvaka i dvije titule šampiona Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi