Turci se "raspisali": Stiže Begović, potpis pitanje vremena

Odlazi li iskusni golman u Superligu?

Turci se "raspisali": Stiže Begović, potpis pitanje vremena

Admin Čaušević

Hoće li turska Superliga od sljedeće sezone biti bogatija za još jednog bh. fudbalera? Ako je vjerovati natpisima tamošnjih medija trebala bi...

Veliki broj turskih medija je danas prenio informaciju kako je Asmir Begović na korak od potpisa za Fenerbache.

Stručni štab istanbulskog velikana je nezadovoljan izdanjima golmana u prošloj sezoni pa je odlučeno da se potraži provjereno ime.

Brojni mediji u Turskoj navode da je praktično sve dogovoreno sa Begovićem te da je potpis pitanje vremena.

U razgovoru za SportSport.ba iskusni golman je kazao da mu je trenutno prioritet Bournmouth zbog čega ova pisanja treba uzeti s rezervom.

"Trenutno sam pod ugovorom sa Bournemouthom i maksimalno sam fokusiran, dakle, na svoj sadašnji klub. Preda mnom je 15. sezona u Engleskoj i trudim se da se što bolje pripremim kako bih se pokazao u najboljem svjetlu, ali, naravno, da i do mene dolaze takve glasine. Takvo je ljeto, navikao sam na te stvari i lijepo mi je čuti kada me povezivaju s takvim klubovima. To znači da vas ljudi cijene...", rekao je Begović.

Trebinjac se osim sa Fenerbacheom dovodi u vezu i sa Olympiakosom te nekoliko klubova iz Premiershipa.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, Begović je cijelu svoju karijeru proveo u Engleskoj i sigurno bi bilo zanimljivo vidjeti kako bi se snašao u nekoj drugoj ligi.

Hoće li se nadanja turskih medija da golman s iskustvom dugogodišnjeg branjenja u najjačoj ligi svijeta stigne u Superligu saznat ćemo u narednom periodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi