Je li vrijeme da prepusti loptu Pjaniću? Ronaldo promašio posljednjih 38 slobodnjaka

Još uvijek šutira

Je li vrijeme da prepusti loptu Pjaniću? Ronaldo promašio posljednjih 38 slobodnjaka

Najbolji igrač Juventusa Cristiano Ronaldo ima jednu manu u posljednjih nekoliko godina. Stalno izvodi slobodne udarce, iako je dokazao da nije veliki majstor za to. 

Prije nego što je Ronaldo stigao u Juventus, Stara dama je bila poznata kao ekipa koja je izuzetno opasna iz slobodnih udaraca jer su iste izvodili Paulo Dybala i Miralem Pjanić. Ipak, od Ronaldovog dolaska njih dvojica su se manje - više povukla, prepustili su loptu Ronaldu, a Ronaldo ni sam ne pamti kada je posljednji put pogodio iz slobodnjaka.

Stranica koja je specijalizirana za nogometnu statistiku, Opta, iznjedrila je podatak da je Ronaldo promašio posljednjih 25 direktnih slobodnih udaraca u Ligi prvaka te ga pozivaju da loptu prepusti Pjaniću, kao što se može i zaključiti iz njihovog tweeta. 

Još gori je podatak da je, kada se gledaju sva takmičenja, promašio posljednjih 38 slobodnih udaraca. Portugalac je i sinoć imao jedan slobodnjak protiv Lyona, ali je pogodio samo živi zid. To je bio 24. put od posljednjih 38 slobodnjaka da pogodi samo živi zid, 11 puta mu je udarac branio protivnički golman, dva puta je promašio gol, a jednom je pogodio prečku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treba biti pošten i reći da je sinoć drugi slobodnjak prepustio našem Pjaniću, ali i bh. reprezentativac se uklopio u sivilo igre Stare dame pa je i on loptu dobacio samo do živog zida.

Ipak, generalno gledajući, Ronaldo bi se u narednom periodu možda i mogao povući kada su u pitanju slobodnjaci i ostaviti malo vše prostora Pjaniću i Dybali. Ako ništa, neka mu statistika to poruči...

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mehinaldo
Najveca prevara od igraca sto se tice slobodnjaka realno smijesan i nerazumijem ozbiljnu ekipu i trenera da mu niko nekaze da su u minusu zbog tog jer upropasti u sezoni 30-40slobodnjaka samo zato sto je on uvjeren da ih dobro izvodi Pogotovo u juventusu realno gdje imaju dibalu i pjanica koji su donijeli puno bodova juventusu na taj nacin Ja uopste nerazumijem kako mogu da igraju sa ovim sebicnjakom koji fudbal igra iskljucivo zbog svojih ciljeva i rekorda barem zadnjih 7-8 godina
8 1
pedianooo7
Prvo je Pjanic puco i onda je Ronaldo. Ne pricajte gluposti Pjanic promasio i sljedeci Ronaldo puco
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi