Sarri vrlo ljut: Radimo sve suprotno, igrači me ne razumiju

Trener Stare dame nakon poraza

Sarri vrlo ljut: Radimo sve suprotno, igrači me ne razumiju

Trener Juventusa Maurizio Sarri bio je vrlo ljut nakon poraza od Lyona od 1:0 u prvom meču osmine finala Lige prvaka. 

Juventus je djelovao očajno, posebno u prvom poluvremenu, a Sarri kaže da je glavni razlog taj što se lopta predavala sporo.

"Teško je objasniti zašto, ali u prvom poluvremenu smo previše sporo prenosili loptu. Prirodno je da je protivnik to uspio da iskoristi, pritisne nas i dođe do vodećeg gola. Nedostajalo nam je odlučnosti i agresije tokom napada, ali i sreće, jer smo primili gol u trenutku kada se De Lihtu ukazivala pomoć".

Na treninzima se radi jedno, na utakmici drugo...

"Ne znam zašto ne mogu da natjeram igrače da razumiju važnost brze predaje lopte. To je osnovno. Nastavićemo da radimo na tome i prije ili kasnije ovaj kocept će im ući u glavu. Nastaviću da im pričam. Jučer smo imali trening, lopta se kretala dvostruko brže nego večeras".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"U posljednje vrijeme previše stvari radimo suprotno u odnosu na teninge. Kada je lopta spora onda gubite svoj položaj, dozvoljavate protivniku da vas zatvori, bude agresivan i uzme vam loptu. Ne mislim ni da je Lyonov pritisak bio toliko snažan, samo smo se polako pomjerali, nikada nismo mijenjali tempo. Kada to činite, male su vjerovatnoće da će te uraditi bilo šta na terenu".

Ako želi u četvrtfinale, Juve će u Torinu morati pobijedili Lyon sa dva gola razike.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mer12
Ovaj Sari normalan nije, kakavsi ti trener ako mozes samo jedne vrste igre da se drzis...pa idiote oni ne mogu to da igraju odlazi tupsone , sinoc su igrati poceli kada im voda u usi usla , setaju se po terenu cccc, pa Atalanta jr duplo jaci Lyon dobila i na strani i kuci u EL
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi