Je li vrijeme za prvog bh. reprezentativca u dresu Manchester Uniteda?

Crveni đavoli prate razvoj situacije

Je li vrijeme za prvog bh. reprezentativca u dresu Manchester Uniteda?

A. Čaušević

Od nezavisnosti BiH niz bh. fudbalera je igralo ili igra u slavnim evropskim klubovima. 

Na prelasku iz prošlog u ovoj milenij Hasan Salihamidžić je nosio dres Bayerna, a nešto kasnije je nastupao za Juventus. Koliko je Brazzo cijenjen u Bavarskoj govori i činjenica da obnaša funkciju sportskog direktora najtrofejnijeg njemačkog kluba.

Elvir Baljić je bio član Real Madrida, Mirsad Hibić je igrao za Atletico Madrida, a Muhamed Konjić za Monaco u generaciji sa Thierryem Henryjem i Davidom Trezeguetom. Meho Kodro je kao napadač Barcelone svojevremeno riješio i El Clasico. 

Nekolicina ih je sa dosta uspjeha nastupala za klubove iz Bundeslige. Sergej Barbarez je vrhunac slave doživio igrajući za HSV u čijem dresu je 2001. godine bio i prvi strijelac prvenstva.

Trag u njemačkom fudbalu su ostavili Vedad Ibišević, Sejad Salihović, Zvjezdan Misimović i Edin Džeko koji je prije 10-ak godina igrajući za Wolfsburg bio najdominantniji igrač u Njemačkoj.

Emir Spahić je na vrhuncu karijere igrao za Sevillu i Bayer Leverkusen, a Senad Lulić već skoro deceniju igra za Lazio, a posljednjih godina je i kapiten rimskog kluba.

Džeko je prelaskom u Manchester City potvrdio klasu, a sada to radi nastupajući za Romu. Muhamed Bešić je postao član Evertona, ali su teške povrede učinile svoje. Asmir Begović je jedno vrijeme čuvao gol Chelseaja, a Sead Kolašinac brani boje Arsenala.

Đavoli osluškuju dešavanja

Ne isključuje se mogućnost da u narednom periodu konačno vidimo jednog bh. reprezentativca i u najtrofejnijem klubu engelskog Premiershipa, Manchester Unitedu.

Miralem Pjanić nakon afirmisanja u Lyonu i Romi igra odlično u Juventusu i trenutno je u životnoj formi. Stara dama ga nema namjeru pustiti, međutim Crveni đavoli pažljivo prate razvoj situacije i osluškuju situaciju u Torinu, prenosi Calciomercato.

Odlični veznjak je potpuno sazrio kao igrač, nalazi se u najboljim fudblaskim godinama i odlazak u United je uvijek primamljiva opcija, bez obzira što se Crveni đavoli posljednjih godina i ne mogu pohvaliti vrhunskim rezultatima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bianconeri sigurno neće sjediti skrštenih ruku, s Falijem Ramadanijem već rade na produženju ugovora, ali teško da se mogu takmičiti s Unitedom po pitanju plate. Vezni red Uniteda je možda i najslabija tačka ekipe, ekipi fali kreacije i fantazije u igri, tj. ono što je Pjanićeva najbolja karakteristika.

Pjanićev ugovor s Juventusom traje do 2023. godine. S te strane u redovima prvaka Italije mogu biti mirni, a već ranije su jasno poručili da bh. reprezentativca neće pustiti za cifru nižu od 80 miliona eura. Osim Uniteda, Pjanića još pomno prate Real Madrid i PSG.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Nije vrijeme. Nije budala. Iz šampionskog, sređenog tima u onaj tamo Ole haos.
12 2
MaDaj
Salihamidzic, Najtrofejniji BH internacionalac, Digao ligu šampiona, klubsko svijetsko prvenstvo... Itd Itd i još 20 Itd-ova.... očigledno nije ostavio trag u Njemačkoj Bundesligu hahahaha
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi