Busquets saopštio da odlazi, a to bi do kraja dana mogla uraditi još jedna zvijezda Barcelone

Na izlaznim vratima kluba

Busquets saopštio da odlazi, a to bi do kraja dana mogla uraditi još jedna zvijezda Barcelone

Endin Čaušević

Barcelona je danas zvanično potvrdila da će Sergio Busquets na kraju ove sezone napustiti katalonski klub jer nije pristao na produženje ugovora. Međutim, španski mediji pišu da ovaj iskusni veznjak neće biti jedini, te da bi danas još jedan prvotimac mogao da saopšti svoj odlazak.

Busquets je cijelu dosadašnju karijeru proveo u dresu Barcelone u kojoj je ponikao, a za prvi tim debitovao je još 2008. godine.

S Barcom je osvojio sve što je mogao, ali je odlučio da je vrijeme za neki novi izazov u karijeri. Iako mu je klub nudio produženje saradnje na kraju je Busquets odlučio da to neće prihvatiti i na ljeto će kao slobodan igrač napustiti Blaugranu.

Međutim, španski mediji pišu da Busquets neće biti jedini od iskusnih prvotimaca koji će na kraju ove sezone napustiti Barcelonu.

Katalonski Sport objavio je da bi već danas još jedan iskusni igrač Barcelone mogao da saopšti da na ljeto napušta stadion Camp Nou, a riječ je o Jordiju Albi.

Alba je ove sezone izgubio status startera u Barceloni nakon što se odličnim igrama za to mjesto izborio Alejandro Balde. Iako bi Xavi volio da Alba i naredne sezone ostane u Barceloni čini se da je sve jasnije da se to neće desiti.

Oglasi

Iskusni 34-godišnjak ima ugovor do ljeta iduće godine, ali sve je izglednija opcija da će Alba već na kraju ove sezone spakovati kofere i sreću potražiti u nekom drugom klubu.

Sport navodi da bi odlazak Albe pomogao Barceloni u ispunjavanju finansijskog fair-playja, te je on sam počeo prihvatiti ideju da na ljeto potraži novi klub.

Nije tajna da Alba nije sretan što je izgubio mjesto startera i svjestan je da bi i u idućoj sezoni bio rezerva za Baldea. Njegova želja je da igra što više, ali jasno mu je da to u Barceloni baš i neće biti moguće.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U dosadašnjem dijelu sezone Alba je odigrao u svim takmičenjima 27 mečeva, dao je dva gola i dodao šest asistencija.

Alba je u Barcelonu stigao prije 11 godina iz Valencije za 14 miliona eura i pokazao se kao pun pogodak. S ovim klubom uspio je da osvoji skoro sve što je mogao.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bacise
Skoro sve? Sta nije osvojio? Europa Ligu? ???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti