Deco želi 2025. godine izvesti čudo, sprema taktiku kako da dovede igrača koji je oduševio svijet

Mladi Nijemac želja je mnogih klubova

Deco želi 2025. godine izvesti čudo, sprema taktiku kako da dovede igrača koji je oduševio svijet

Endin Čaušević

Barcelona već nekoliko godina muku muči s finansijama što znatno otežava dovođenje novih pojačanja. Čini se da će i ovog ljeta to biti najveći problem sportskom direktoru Decu, ali Mundo Deportivo piše da Portugalac već sada misli o 2025. godini jer želi da dovede igrača za kojeg se bori pola Evrope.

Barcelonino finansijsko stanje nije toliko loše kada je zarada u pitanju, ali najveći problem je finansijski fair-play i budžet za plate koji je maksimalno iskorišten zbog čega dovođenje novih pojačanja uopšte nije toliko jednostavno za Katalonce.

I ovog ljeta se očekuje da će Barca prodati nekoliko prvotimaca kako bi napravili mjesto za nova pojačanja, ali teško je očekivati da će dovesti toliko zvučno ime kao što je to bio slučaj u prošlosti.

Joan Laporta se bori svim silama da osigura novac za pojačanja dok sportski direktor Deco pokušava pronaći fudbalere koji se finansijski mogu uklopiti u ono što Barcelona ovog ljeta može da osigura.

Međutim, Mundo Deportivo piše da je Deco pored ovog ljetnog prelaznog roka već počeo razmišljati i o onom 2025. godine, te da je već sada počeo misiju "nemogućeg zadatka" i dovođenja velike zvijezde.

Pojavile su se informacije u španskim medijima da je Deco očaran igrom Floriana Wirtza koji je briljirao prethodne sezone u dresu Bayer Leverkusena, te je skrenuo na sebe pažnju mnogih evropskih velikana.

Oglasi

Wirtz ovog ljeta neće mijenjati klub i poručio je da ostaje u Leverkusenu, ali čini se da će ga njemački klub na ljeto 2025. godine teško zadržati.

On se ponajviše povezuje s Real Madridom koji sigurno može bez problema platiti cijenu za njega i dati mu uslove koje postavi dok to s Barcelonom i nije slučaj. Realu u prilog ide i činjenica što će Xabi Alonso najvjerovatnije biti trener ovog tima kada Carlo Ancelotti ode, a to olakšava i dovođenje Wirtza.

Ipak, Mundo Deportivo navodi da je Deco već sada krenuo u misiju dovođenja Wirtza jer je jednostavno oduševljen kako ovaj mladi Nijemac igra, te je jasno da bi u veznom redu Barcelone on bio ogromno pojačanje.

Mundo Deportivo je na naslovnici svojih novina objavio upravo Wirtza i poručio da je igrač Bayer Leverkusena Decov san koji će sportski direktor Barcelone svim silama pokušati da ostvari naredne godine.

Oglasi

Iako je jasno da Barca ne može parirati Realu trenutno kada je novac u pitanju, ali u katalonskom klubu nade polažu u mlade nade La Masije, te su sigurni da će se taj tim moći nositi s Realovim novim Galaktikosima što su i u prošlosti uspjevali uspješno da rade.

No, pored svih tih novih zvijezda jasno je da su Barceloni potrebna i pojačanja, a Wirtz je trenutno prva želja. I dolazak Hansija Flicka bi im mogao pomoći u svemu, ali je pitanje gdje mladi Nijemac želi da ide.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Idućeg ljeta će na stolu sigurno imati mnoge ponude iz cijele Evrope, a da li će Barcelona uspjeti da napravi čudo i dovede ga na Camp Nou ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Hahahahha Kako čovjek da se ne nasmije na ovakve nebuloze?! Doduše malo je i tužno, može se i plakati...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi