Jedan dio Istanbula slavi, drugi tuguje

Kvalifikacije za Evropsku ligu

Jedan dio Istanbula slavi, drugi tuguje

E. Škorić

Noć evropskih mečeva donijela je dosta uzbuđenja ,a dva su odigrana u Istanbulu.

Galatasaray je teškom mukom, ali ipak zasluženo s 2:0 pobijedio splitski Hajduk i plasirao se u play-off.

Belhanda je u 77. minuti slomio otpor Splićana, da bi u 86. minuti Ryan Babel ovjerio prolaz turskog velikana u play-off. Za grupnu fazu će igrati protiv pobjednika duela Willem II - Glasgow Rangers.

Drugi dio Istanbula, onaj s navijačima Bešiktaša, večeras tuguje. Nakon penala ovaj tim je na svom terenu eliminisan od Rio Avea, portugalske ekipe koja je u 2. pretkolu slavila u Banjaluci protiv Borca.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Bešiktaš je vodio 1:0 dobar dio meča, ali je primio gol u završnici, da bi na kraju Portugalci na penale stigli do duela sa najvjerovatnije Milanom.

Top Komentari

pero98
Steta za Hajduk.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi