Jedan fudbaler s ne miri s činjenicom da niko Van Dijka nije predriblao u prošloj sezoni

Dao zanimljivo obrazloženje

Jedan fudbaler s ne miri s činjenicom da niko Van Dijka nije predriblao u prošloj sezoni

Admin Čaušević

Niko ga nije predriblao, veomo često posljednji neprobojni bedem. Rečenica je koja na pravi način opisuje Virgila van Dijka. 

Najskupljeg defanzivca u historiji fudbala niko nije uspio predriblati u sezoni 2018/2019.

Juergen Klopp je za njegov igrački karton Southamptonu platio 80 miliona eura i jasno je da nije pogriješio.

Sergio Aguero, Leo Messi, Robert Lewandowski, Son Heung-min. Neki su od igrača s kojim se susreo sjajni Holanđanin. Napadači koji bi predribrali svakog defanzivca, ali ne i Van Dijka.

Međutim, jedan igrač se ne miri s ovom činjenicom. Lucas Moura ne priznaje ovaj podatak te tvrdi da je Holanđanin predriblan upravo protiv Tottenhama.

"Ne znam je li to istina, kažu da ga niko nije predriblao...koliko god vremena. Ako čovjek prođe pored njega, onda je to već dribling...", rekao je Brazilac.

"Ne znam, igrači su sigurno prolazili pored njega. Znam da sam postigao gol protiv Liverpoola i on je bio ostavljen iza, ali da je dobar, dobar je."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dojam je da Mouru ne zanima kriterij koji se uzima u obzir da li je neko predriblan ili ne, već mu je bitno da su Spursi uspjeli nadmudriti odbranu Redsa i zabiti gol.

Inače, pod driblingom se podrazumjeva kretanje prema protivniku s loptom u nogama i uspješan prolazak pored njega s tim da lopta ostane u posjedu igrača koji napada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi