Jedan gol dovoljan Napoliju na Meazzi
Foto: EPA

Novi poraz Intera

Jedan gol dovoljan Napoliju na Meazzi

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri Napolija pobijedili su večeras kao gosti Inter s 1:0 u derbi meču 34. kola italijanske Serie A.

Iako je u ovom susretu viđen veliki broj prilika pred golom Intera, na kraju je postignut samo jedan pogodak.

Napoli je potpuno kontrolisao meč od prve do posljednje minute, stvarali su šanse, ali su do gola došli tek u 43. minuti. Lošu reakciju Yuta Nagatoma koristi Jose Callejon i pogađa za prednost od 0:1.

Nastavak meča nije ponudio mnogo. Napoli je be većih problema čuvao prednost protiv potpuno nemoćnih Nerazzurra koji nisu mogli apsolutno ništa u ovom susretu.

Nije se do kraja rezultat mijenjao iako je Napoli mogao povećati prednost. Završnice nije bilo, a domaće je spasio Samir Handanović s nekoliko jako dobrih odbrana.

Ovom pobjedom Napoli je došao na samo bod od Rome i do kraja će se boriti za drugo mjesto i direktan plasman u Ligu prvaka.

Serie A, 34. kolo:

Inter - Napoli 0:1 (Callejon 43')

Potražite više informacija na temu Serie A:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti