Jedan od najvećih talenata Evrope odbio Bayern
Havertz je ipak najavio da će kad tad napustiti Leverkusen

Velika je želja Bavaraca, ali čini se da ga ovog ljeta neće uspjeti dovesti

Jedan od najvećih talenata Evrope odbio Bayern

S. Pašalić

Ljetni prelazni rok je odavno krenuo, a Bayern je doveo tek dva pojačanja.

Benjamin Pavard i Lucas Hernandez su stigli u redove prvaka Njemačke koji ima još nekoliko igrača na listi koje želi dovesti do kraja ljeta.

Jedan od tih igrača je i 20-godišnji igrač Bayer Leverkusena Kai Havertz koji je prošle sezone eksplodirao.

Za Havertza kažu da je jedan od najvećih talenata Evrope, što pokazuje i činjenica da je ovaj vezni igrač prošle sezone postigao 17 golova u Bundesligi.

Bayern ga svim silama želi dovesti i već je slao nekoliko ponuda Leverkusenu, ali su one odbijene, a sada i izjava Havertza govori da ni on sam nije previše "zagrijan" za prelazak u bavarski klub.

"Zaista ne znam je li Bayern sljedeći i pravi korak za mene", rekao je Havertz za Bild.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ne znam ni da li bi strane zemlje bile bolji izbor za mene. Zapravo trenutno ne razmišljam previše o tome. Imam to samopouzdanje, da bih mogao igrati za Bayerna. Ali isto vrijedi i za druge klubove.", dodao je Havertz.

Bayern trenutno ima nekoliko imena kojima želi pojačati svoj vezni red i napad ovog ljeta, ali trenutno nema previše uspjeha u postizanju dogovora oko dolazaka tih igrača.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi