Jedini put kada je Mourinho zaplakao nakon poraza: Sjedili smo u autu ispred moje kuće...

Posebni se prisjetio bolne noći

Jedini put kada je Mourinho zaplakao nakon poraza: Sjedili smo u autu ispred moje kuće...

Već neko vrijeme skoro da nema fudbala, niti aktuelnosti iz fudbalskog svijeta dovoljno zanimljivih da bi se kvalitetno popunio medijski prostor.

Sve se svelo uglavnom na špekulacije i čekanje kada će (i da li će) fudbalska takmičenja prekinuta pandemijom novog koronavirusa biti nastavljena.

Zbog toga sportski mediji "kopaju" kroz historiju, bližu ili dalju, kako bi pronašli dovoljno sočne priče.

Španska Marca je jednu dobila od Josea Mourinha, danas trenera Tottenhama.

Mourinho je iz Londona za Marcu govorio o sezoni 2011/2012 kada je sa Realom pobijedio Barcelonu u utrci za titulu prvaka Španije, ali i ispao iz Lige prvaka nakon okršaja za Bayernom i penal lutrije.

Posebni smatra da je njegov Real tada bio najbolji tim u Evropi. I zaista, Kraljevi su uspjeli u domaćem šampionatu završiti ispred Guardioline moćne Barcelone i činilo se da su favoriti za trofej Lige prvaka.

Ipak, Mourinha i Real je u polufinalu saustavio Bayern. Penal lutrija je bila okrutna prema Kraljevima, a i danas se pamti "svemirski" promašaj Sergija Ramosa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Portugalac je za Marcu otkrio da je tada jedini put u karijeri zaplakao nakon poraza i to baš zbog toga što je vjerovao da je njegov Real najbolji u Evropi.

"Noć nakon što smo izbačeni iz Lige prvaka od strane Bayerna je jedini put da sam zaplakao nakon poraza. Karanka i ja smo bili ispred moje kuća, plakali smo u autu... Te sezone Real je bio najbolji tim u Španiji i u Evropi. Zbog toga je bilo tako teško prihvatiti eliminaciju od Bayerna u Ligi prvaka", rekao je Mourinho.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tuzlaak
Placipicka...
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi