"Jedini sam igrač u historiji koji je odbio zaigrati u Real Madridu"

Totti se prisjetio razgovora s Perezom

"Jedini sam igrač u historiji koji je odbio zaigrati u Real Madridu"

Endin Čaušević

Ljetni prelazni rok koji je završio sinoć neće ostati baš u najboljem sjećanju navijačima Real Madrida koji su očekivalo da će na Santiago Bernabeu doći veliko pojačanje nakon odlaska Cristiana Ronalda.

Ronaldo je uzdrmao Kraljeve nakon što je odlučio da napusti klub i pređe u Juventus, ali ono što je još više šokiralo navijače jeste činjenica da Florentino Perez nije doveo adekvatnu zamjenu za svog najboljeg igrača. Na meti Reala bilo je nekoliko zvijezda, ali na kraju kraljevski klub nije uspio da ostvari transfer.

Rijetki su igrači koji imaju hrabrosti odbiti ponudu Real Madrida, a obično u svemu tome kočnica budu njihovi klubovi. Međutim, ima i onih koji su imali šansu da zaigraju u dresu Kraljeva, ali su šokantnim odlukama odbijali tu mogućnost. Jedan od njih, ako ne možda i jedini, je legendarni igrač Rome, Francesco Totti.

Totti je u izjavi za španske medije kazao da je imao šansu 2006. godine preći u Real Madrid i da Roma nije imala ništa protiv toga. Ipak, kralj Rima ih je sve iznenadio kada je poručio da ne želi ići u Real ili bilo koji drugi klub, te da mu je želja da ostane u Romi što je i uradio do kraja karijere.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pa, to je stara priča da me Real Madrid u više navrata pokušao dovesti. To je istina, a također istina je i da sam svaki put odbijao te ponude. Sjećam se kada sam zadnji put igrao u Madridu s Romom prije par godina prišao mi je Florentino Perez. Tražio je moj dres i na kraju mi rekao 'Ti si jedini igrač koji je rekao NE Real Madridu", kazao je Totti.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi