"Jedino je bilo zabranjeno da se puše cigarete u svlačionici, a ja sam to prekršio"

Wenger ga je morao kazniti

"Jedino je bilo zabranjeno da se puše cigarete u svlačionici, a ja sam to prekršio"

Endin Čaušević

Poljski golman Wojciech Szczesny prisjetio se zanimljive anegdote koja se desila dok je branio za Arsenal.

Ovaj 30-godišnji golman u londonski klub stigao je još 2006. godine i prošao je omladinsku školu Arsenala. Za prvi tim debitovao je nekoliko godina kasnije, a Topnike je odlučio napustiti 2015. godine kada je stigao u Romu.

Szczesny je trenutno čuvar mreže u Juventusu, ali je priznao da vrijeme koje je proveo u Arsenalu nikada neće zaboraviti. Poljak se prisjetio posebno jedne utakmice kada je novčano kažnjen jer je u svlačionici zapalio cigaretu.

On ne krije da je tada bio strastveni pušač, te da to Arseneu Wengeru nije smetalo. Ipak, jedino pravilo bilo je da ne smije zapaliti cigaretu u svlačionici.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Tada sam pušio redovno cigarete i trener je to dobro znao. On nije dopustio da bilo ko puši u svlačionici i svi smo to znali. Sjećam se jedne utakmice kada smo izgubili i to me baš pogodilo. Sakrio sam se na drugi kraj svlačionice kod tuševa kako bi zapalio cigaretu", počeo je Szczesny i dodao.

"Nisam mogao da izdržim i morao sam zapaliti cigaretu. Neko me vidio i prijavio treneru tada. Nekoliko dana nakon toga Wenger me pitao da li je to istina, a ja sam priznao da jeste. Kaznio me novčano i to je bilo kraj priče oko toga. Ne znam ko me izdao, ali mi to nije bilo važno jer sam prekršio pravilo".

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi