Jedinstven slučaj lojalnosti u surovoj nogometnoj današnjici

Potpisao za Atalantu

Jedinstven slučaj lojalnosti u surovoj nogometnoj današnjici

Edmir Škorić

Anthony Mournier novi je igrač italijanskog prvoligaša Atalante.

Atalanta je danas, u posljednjem danu prelaznog roka, potvrdila kako je potpisan ugovor s Mounierom.

Bologna je posudila Mourniera u St. Etienne prije svega nekoliko dana, no navodno je igrač zbog vjernosti Lyonu odlučio da odbije Zelene, pa se na kraju odlučio vratiti u Seriju A. Na taj način je pokazao odanost Lyonu, koji ga je i stvorio.

Francuz je na kraju potpisao posudbeni ugovor s Atalantom i u timu iz Bergama ostaće do kraja sezone, uz mogućnost potpisivanja ugovora na stalnoj osnovi, naravno ukoliko zadovolji igrama na terenu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dvadesetdevetogodišnjak koji je ponikao u Lyonu igra na poziciju krila, a u karijeri je još nosio dresove Nice i Montpelliera, s kojim je bio prvak Francuske. Nije baš česta pojava, ali pravi je primjer da i danas postoje igrači koji s pravom kažu da su navijači određenog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi