Jedinstvo iz Vučkovaca i njegovi "huligani" pravi su hit u Tuzlanskom kantonu

Hitaju ka višem rangu

Jedinstvo iz Vučkovaca i njegovi "huligani" pravi su hit u Tuzlanskom kantonu

E. Škorić

FK Jedinstvo 1952 iz Vučkovaca želi da osvoji titulu u Drugoj ligi TK - grupa Sjever i za sada je na dobrom putu.

Tim iz Vučkovaca, naseljenog mjesta u sastavu općine Gradačac, trenutno je lider sa 24 boda, koliko ima i Voćar, a trećeplasirani Koraj ima 21 bod.

Jedinstvo je na dosadašnjih 10 mečeva ostvarilo osam pobjeda uz dva poraza, ali sa 39 golova daleko je najefikasnija ekipa prvenstva. Svoju efikasnost Jedinstvo je demonstriralo i u nedjelju u Brčkom protiv Izbora, kada je slavilo s 5:3, a strijelci su bili Eldar Kujraković (2), Almir Agić, Samer Suljić i Alen Turbić, inače i prvi strijelac ove ekipe sa osam pogodaka.

Posebnu draž utakmicama Jedinstva daju navijači "Huligani iz Vučkovaca", koji svoj tim bodre na svim gostovanjima, a kod kuće prave nevjerovatnu atmosferu.

U Brčkom ih je bilo najmanje 150, ali iako im u nazivu grupe stoji "huligani", ova navijačka grupa nije sklona incidentima i uglavnom se navijanje bazira na fer i korektnoj osnovi, s tim da ne izostaju baklje, dlanovi i pjesma tokom svih 90 minuta dok igrači Jedinstva pokušavaju doći do pobjede i do titule.

I mnogi premijerligaši bi pozavidjeli Jedinstvu na ovakvoj podršci, a podjsetimo da se radi tek o četvrtom rangu bh. nogometa.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

Inače, derbi polusezone igra se u nedjelju od 13:30 sati u Vučkovcima, kada u goste dolazi drugoplasirani Voćar, a nema sumnje da će tribine stadiona Jedinstva opet biti ispunjene do kraja.

Top Komentari

NAPOLI
slobodine pjesme se pjevajji naprijed vučkovci
0 1
simin_han
Sretno vam da osvojite to prvo mjesto !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi