Jedinstvo, TOŠK i Igman ipak ostaju u Prvoj ligi FBiH?

"Lud" dan za bh. nogomet

Jedinstvo, TOŠK i Igman ipak ostaju u Prvoj ligi FBiH?

Edmir Škorić

Možda ćemo izbjeći dramu u posljednjem kolu Prve lige Federacije BiH kada je u pitanju borba za opstanak.

Prema trenutnim pravilima iz 1. lige FBiH ispadaju tri posljednjeplasirane ekipe. Već su ispali Travnik i Iskra, a Jedinstvo je prvo ispod crte i ono se nada čudu u zadnjem kolu, pošto gostuje Veležu, a direktni konkurent u borbi za opstanak TOŠK ide u Visoko, dok Igman dočekuje Metalleghe.

TOŠK je 12. sa 35 bodova, Igman ima 33, a Jedinstvo također 33 boda i u zadnjem kolu bi se trebalo odlučivati o još jednom putniku u niži rang.

Međutim, postoji mogućnost da iz lige ispadnu samo Iskra i Travnik. To će se dogoditi ukoliko, naravno, Čelik ostane u Premijer ligi BiH.

Podsjećamo, Drugostepena komisija za licenciranje klubova u BiH nije dala licencu Borcu, pa se Zeničanima otvara nada da će se na kraju spasiti iako su igrama na terenu zaslužili da ispadnu iz Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Još nema zvanične potvrde o tome ko će umjesto Borca igrati Premijer ligu, ali u Čeliku i Jedinstvu jednako se nadaju da će Borac ostati bez licence, a crveno-crni iz Zenice ostati u Premijer ligi.

I taman kada čovjek pomisli da u BiH nema drame, dođu rezultati licenciranja klubova.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MelvaBina
Napred Čelik
8 9
Gari Garinča
Sve pošteno nema dalje.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi