Jedinstvu slijedi reorganizacija i konsolidacija

Konferencija za medije

Jedinstvu slijedi reorganizacija i konsolidacija

Gradska uprava Bihaća neće dići ruke od Jedinstva i zajedno sa Upravom kluba, sportskim radnicima i entuzijastima pokušati će pronaći najbolje rješenje za stabilno financiranje kluba u narednom periodu, te njegovu reorganizaciju i konsolidaciju u svim segmentima.

Ovo su danas zajednički na konferenciji za medije istakli Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća i Emir Mujadžić, predsjednik Uprave NK Jedinstvo. Bihaćkim novinarima predstavili su zajedničke planove koji se prije svega odnose na stabilizaciju stanja u klubu kroz prizmu završetka jesenje polusezone.

„Kada je u pitanju podrška Grada Bihaća, mi smo u procesu uzrade budžeta za 2018. godinu i mi ćemo planirati sredstva za NK Jedinstvo i ona će moći se utrošiti isključivo za poboljšanje infrastrukture,omladinski pogon kluba, režije i kotizacije koje su neophodne za takmičenje. O visini sredstava neću sada govoriti ali moramo stvoriti preduslove da klub funkcioniše u narednom periodu“, kazao je Fazlić i dodao da je stadion Jedinstva dat na upravljanje JU za sport, odmor i rekreaciju s ciljem poboljšanja kompletnog stanja kada je u pitanju infrastruktura.

On je naglasio da su u toku razgovori sa potencijalnim investitorom koji bi ulagao u NK Jedinstvo i već u petak bi se trebali održati sastanci sa navijačima i Upravom kluba.

„Hvala igračima i Upravi koji su evo uspjeli okončati igrački ovu polusezonu i sada imamo jedan period zimske pauze gdje trebamo sagledati koje su to najbolje i najrealnije opcije za NK Jedinstvo. Ukoliko ne dođe do dogovora sa privatnim investitorom, mi idemo na drugu varijantu da osiguramo sredstva da klub može funkcionisati u drugoj polusezoni, a da Uprava kluba preko sponzorstva i drugih prihoda osigura nedostajuća sredstva", kazao je gradonačelnik Fazlić.

Emir Mujadžić, predsjednik Uprave NK Jedinstvo istakao je da je štrajk igrača već u ponedjeljak okončan, uz dogovor da se do utakmice u subotu uplate sredstva za igrače.

„Moramo zaboraviti sve što je bilo loše oko našeg kluba, te istinski zasukati rukave i prestati samo sa verbalnom podrškom Jedinstvu i konkretno pomoći klub u godini u kojoj će obilježiti 100. godina postojanja. Teška polusezona je iza nas i sada imamo vremena do februara da popravimo stanje u klubu i krenemo u borbu za opstanak", dodao je Mujadžić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Jedinstvo se u Prvoj ligi Federacije BiH trenutno nalazi na dnu tabele sa sedam osvojenih bodova. 

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi