Jedna od najbizarnijih utakmica Premier lige odigrana je na današnji dan 1997. godine

Chelsea u tuđim dresovima

Jedna od najbizarnijih utakmica Premier lige odigrana je na današnji dan 1997. godine

Edmir Škorić
Teme:

Na današnji dan 1997. godine Chelsea je nosio najčudnije dresove u svojoj historiji.

Chelsea je prepoznatljiv po svojim plavim bojama, ali jednom prilikom su Plavci igrali u crveno-crnoj kombinaciji.

Sada već davne 1997. godine Chelsea se na Highfield Roadu pojavio bez rezervne garniture dresova, da bi na kraju morao obući dresove domaće ekipe Coventry Cityja.

Chelsea, iz nekog razloga, nije imao nijednu osim plave garniture dresova, a domaćin je uporno želio da igra u svojim svijetlo plavim dresovima, pa je ostala opcija da se ili odgodi meč ili da gosti obuku ono što im Coventry ponudi, a tako je na kraju i bilo.

Neki igrači Chelseaja su prekrili grb Coventryja na dresu, dok su drugi jednostavno samo obukli dres u crno-crvenim kockicama.

Utakmica odigrana 9. aprila 1997. godine smatra se jednom od najbizarnijih u historiji Premier lige. Coventry e slavio s 3:1, a za Chelsea je tada igrao, između ostalig, slavni Italijan Gianfranco Zola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi