Jedna utakmica na Otoku je bila dovoljna, iz Londona stiže poziv za reprezentativca Kosova!

Visoki napadač na meti engleskog velikana

Jedna utakmica na Otoku je bila dovoljna, iz Londona stiže poziv za reprezentativca Kosova!

U Tottenham su ovog ljeta, za razliku od nekih prethodnih prelaznih rokova, stigla određena pojačanja. 

Ipak, Pijetlovi i dalje imaju manjak klasičnih centarfora. Tačnije, Tottenham nema dodatnih opcija na poziciji kasične devetke osima Harryja Kanea.

Kane jeste vrhunska klasa, ali kada se povrijedi, Pochettino automatski upada u velike probleme.

I Fernando Llorente je napustio Tottenham ovog ljeta, pa su Pijetlovi sada ostali bez ikakve zamjene za Kanea. U slučaju da se najveća zvijezda povrijedi, devetku će "glumiti" Son ili Lucas Moura - barem do zime.

Naime, iz Engleske stižu vijesti da je Tottenham zainteresovan za reprezentativca Kosova Vedata Muriqija.

Vjeruje se da Pijetlovi već duže vrijeme prate ovog napadača, ali da su odlučili krenuti u realizaciju njegovog transfera nakon što su se u utorak uvjerili u njegove kvalitete.

Naime, 25-godišnji Muriqi je u utorak na stadionu St. Mary's igrao u dresu svog Kosova protiv Engleske i oduševio partijom. Uspio je Muriqi u porazu (5:3) Kosova pružiti odličan nastup, postići gol (sa penala) i upisati dvije asistencije.

Kako su se Pijetlovi uvjerili da Muriqi može igrati i protiv najboljih engleskih igrača, pokušat će ga dovesti u svoje redove.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, njegov potencijalni transfer neće biti jeftin.

194 centimetra visoki Muriqi je bio jedna od zvijezda prelaznog roka u Turskoj. On je ovog ljeta preša iz Rizespora u Fenerbahče za oko četiri miliona eura, te je sa istanbulskim velikanom potpisao ugovor na četiri godine. Vjeruje se da će Fener u slučaju prodaje tražiti puno više novca...

Promo

Top Komentari

konjnakvadrat
Sta je ovo braco draga!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi