Juventus i Tottenham dogovorili januarsku razmjenu igrača?

Špekulacije sa Ostrva

Juventus i Tottenham dogovorili januarsku razmjenu igrača?

A. Čaušević

Ljetni prijelazni rok je praktično tek završen, međutim inostrani mediji ne prestaju špekulisati o mogućim transferima koji bi se mogli desiti u bliskoj budućnosti. 

Prema pisanju TalkSporta Tottenham i Juventus su za januar dogovorili razmjenu igrača, odnosno Christiana Eriksena i Paula Dybale.

Obzirom da danskom veznjaku na kraju sezone ističe ugovor te da postoji velika mogućnost da besplatno napusti klub Spursi su odlučili da mogućnost za razmjenu sa Starom damom ostave otvorenom.

Na drugoj starni Dybala se ne uklapa u taktičke zamisli Maurizija Sarrija. Bianconeri su učinili praktično sve da prodaju Argentinca tokom ljeta, ali je on odolio svim ponudama.

Eriksen je već nekoliko puta javno izrazio želju za svojim odlaskom iz Londona, ali želja mu ovog ljeta nije ispunjena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dybala također ne može biti zadovoljan svojim statusom u Juventusu obzirom da je od dolaska Cristiana Ronalda definitivno pao u drugi plan.

Eventualna promjena sredine se u ovom trenutku čini kao najbolja opcija za oba igrača.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

forza_juve
Koja glupost, Eriksen na ljeto slobodan igrac
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi