Jefferson Lerma - hodajući žuti karton

Kolumbijac privlači javne opomene

Jefferson Lerma - hodajući žuti karton

Bournemouth je u utakmici 16. kola engleske Premier lige ugostio ekipu Liverpoola. Nakon prvih 45 minuta domaći su imali zaostatak od jednog gola, a Jefferson Lerma je već uspio zaraditi svoj novi žuti karton.

To je za kolumbijskog veznjaka bio šesti žuti karton u 12. meču Premier lige, a pogleda li se njegova satistika iz Levantea, iz kojeg je i došao u Bournemouth, stvari su još zanimljivije.

Naime, Jefferson Lerma je od početka prošle sezone do danas zaradio čak 22 žuta kartona, što je više od bilo kojeg drugog igrača u ligama petice.

Inače, Jefferson Lerma je ovog ljeta stigao u Bornemouth iz Levantea i to za više od 25 miliona funti. Do sada je u dresu Bornemoutha osim šest žutih kartona uspio postići jedan gol i upisati jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi