Jelavić: Tražio sam savjet od Misimovića i Salihovića

Potpisao za Beijing Rehne

Jelavić: Tražio sam savjet od Misimovića i Salihovića

  Bivši hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić uspješno je kompletirao transfer u Beijing Renhe.

Dojučerašnji napadač West Hama je uspješno prošao ljekarske preglede i potom stavio paraf na trogodišnji ugovor sa kineskim drugoligašem, a za vrijeme epizode u Kini će zaraditi devet miliona eura. 

Na Jelaviću se prilikom dolaska u Kinu vidio veliki umor, no nije razočarao kineske medije i otišao bez izjave.

"Nakon što sam odlučio potpisati za Beijing Renhe uz pomoć Džeke sam stupio u kontakt sa Misimovićem i Salihovićem koji su mi dali važne informacije o tome kako je ovdje. Znam već dosta stvari o klubu i vjerujem da imamo određenu kvalitetu za ulazak u vrhunsku ligu", istaknuo je Jelavić.

Jelavić nije krio da ima puno povjerenje u novi klub i tim kada je riječ o utakmicama koje dolaze za Beijing Renhe.

"Neće biti nikakvih problema u mojoj igri s Misimovićem i Salihovićem. Oni su se već dokazali u Evropi. Vjerujem da ću uz njih još bolje igrati. Ja sam rođen u BiH i mi nećemo imati nikakvih problema sa komunikacijom", dodao je.

Procjenjuje se da vrijednost transfera Jelavića neće biti niža od pet miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi