Crno na bijelo: Ministar Magoda objavio koliko novca su dobili Željezničar, Sarajevo, Bosna, Sparsi

Poznate cifre

Crno na bijelo: Ministar Magoda objavio koliko novca su dobili Željezničar, Sarajevo, Bosna, Sparsi

Eldar Ganibegović

Ministarstvo kulture i spora Kantona Sarajevo objavilo je na zvaničnom sajtu tekuće transfere iz oblasti sporta za period od prvog januara do 31. decembra 2022. godine. 

Najviše novca tako je otišlo na adrese dva fudbalska velikana Bosne i Hercegovine, FK Željezničar i FK Sarajevo. Oni su dobili po 350.000 KM. Isto toliko je otišlo i u kasu KS BiH.

Zatim slijedi OKK Spars Ilidža. Oni su dobili 50.000 KM manje nego Željezničar i Sarajevo, odnosno 300.000 KM. KK Royal dobio je 250.000 KM.

Savez sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine dobio je 200.000 KM. RK Vogošća inkasirao je 180.000 KM, dok je ŽKK Play-off napunio kasu sa 115.000 KM. 

Oglasi

Dosta sredstava otišlo je i na adrese Kantonalnih javnih preduzeća. ZOI'84-Olimpijski centar Sarajevo dobio je 218.100 KM, a Centar Skenderija d.o.o Sarajevo 176.920 KM.

Ukupno je dodijeljeno 6.147.206,00 KM. Kompletnu listu možete pogledati ovdje.  Koliko su klubovi i sportska Udruženja dobili novca od Vlade Kantona Sarajevo u 2020. pogledajte ovdje, a koliko u 2021. ovdje.

"U nastojanju da unaprijedim transparentnost rada ministarstva na čijem sam čelu, objavljujem dodjeljena sredstva po javnim pozivima za sport i kulturu za posljednje tri godine na službenoj stranici MKS KS i tu praksu ćemo nastaviti u budućnosti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radi se o preko 26 miliona KM javnog novca, u čiju potrošnju građani i građanke moraju imati jednostavnu mogućnost uvida. Obećao sam transparentnost u radu i ovo je prvi korak", izjavio je ministar kulture i sporta KS, Kenan Magoda. 

Istakao je da će i u budućnosti dodjeljivanje sredstava po javnim pozivima uvijek biti transparento i dostupno javnosti na uvid.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Sve te pare ste trebali dati gladnima i bolesnima. Tu ne mislim na ovu gamad sa sugavice
1 2
Zax
Kad poredia Beograd i Sarajevo tacno me sramota.Ljudi imaju 10 klubova u raznim sportiva u vrhu a ovde sve goli raspad?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi