Jelisavac: Krupa će biti pravi test za nas

Šef struke Rudara za SportSport.ba

Jelisavac: Krupa će biti pravi test za nas

S. Mlaćo

Rudar iz Prijedora, nekadašnji član Premijer lige BiH, lider je na tabeli Prve lige Republike Srpske nakon 15 odigranih kola.

 Prijedorčani imaju čak deset pobjeda, najefikasnija su momčad lige a 28 postignutih pogodaka, te najavljuju povratak u premijerligaško društvo.

"Mi smo svakako zadovoljni dosadašnjim rezultatima. Jedan od osnovnih ciljeva naših jeste povratak u Premijer ligu s obzirom da naredne godine slavimo 90 godina postojanja i to bi bio najbolji poklon za rođenan. Mislim da će prvenstvo biti pravi maraton, a ne utrka na 100 metara. Konkurent nam je svakako Zvijezda 09, a tu je i Drina koja igra odlično, te Slavija, iako je poražena u ovom kolu u derbiju od Zvijezde. Mislim kada se liga podijeli da će biti veoma kvalitetno takmičenje", kazao je šef struke Rudara Zlatko Jelisavac za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Rudar je izborio i prolaz u četvrtfinale Kupa BiH gdje ga čeka duel sa premijerligašem Krupom.

"U ovom momentu Krupa je favorit. Sada su savladali aktuelnog prvaka Zrinjskog i pokazali da su u odličnojn formi. Nas raduje ta utakmice jer će biti pravi tekst u kojem ćemo vidjeti gdje smo u odnosu na premijerligaše i šta nam to nedostaje. Zadovoljila bi nas svaka pobjeda, te da na taj način unesemo neizvjesnost u ovaj dvomeč. Kup je specifično takmičenje, iznenađenja se dešavaju", dodao je Jelisavac

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi