Jelisevac: Pobjedom ostajemo u igri za opstanak

Trener Rudara iz Prijedora pred nastavak sezone

Jelisevac: Pobjedom ostajemo u igri za opstanak

Ekipa Rudara iz Prijedora sutra otvara drugi dio sezone u Premijer ligi BiH, a protivnik će im na domaćem terenu biti ekipa Drine iz Zvornika.

Iako su Zvorničani gotovo ostali bez šansi da izbore opstanak ove sezone sa samo devet osvojenih bodova nakon 18. kola, trener Rudara Zlatko Jelisavac poziva na oprez.

"Mi smo pod imperativom pobjede, a Drina rasterećena. Nije to više ekipa koja je završila jesenji dio prvenstva, već jedan drugi tim, spoj mladosti i iskustva. Predvode ga sada iskusni trener Cvijetin Blagojević i Mile Lazarević. Nama to treba da bude još veći imperativ, jer pobjedom ostajemo u igri za opstanak u ligi", rekao je Jelisavac i dodao:

"Uporište u tome tražim u činjenicama da smo pripreme dobro odradili. Klub nam je omogućio da budemo i u Makarskoj devet dana. Odigrali smo i devet prijateljskih utakmica, ostvarili sasvim solidne rezultate, koji su i nekakav pokazatelj da smo dobro radili. Utakmica protiv Slobode iz Novog Grada nam je dobro došla da utvrdimo još greške koje imamo, da ih uočimo i pokušamo otkloniti".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo da ni ekipa Rudara nije u zavidnoj situaciji jer nakon prvog dijela sezone imaju tek 16 osvojenih bodova i za sigurnom zonom zaostaju čak sedam bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi