Hajduk nakon samo 17 utakmica dao otkaz Gustafssonu

Nije se dugo zadržao na Poljudu

Hajduk nakon samo 17 utakmica dao otkaz Gustafssonu

E. Čaušević

Fudbaleri Hajduka jučer su poraženi na gostovanju kod Slaven Belupa sa 3:2.

Za klub iz Splita ovo je bio četvrti poraz u 13 odigranih utakmica nove sezone HNL-a, te su čelnici Hajduka odlučili da je vrijeme da se nešto promijeni.

Iz Hajduka su jutros potvrdili da Jens Gustafsson više nije trener ovog kluba, te da mu je uručen otkaz.

Gustafsson je na klupu Hajduka stigao krajem maja ove godine i nakon svega pet mjeseci dobio je otkaz.

On je na klupi Hajduka proveo 17 mečeva, a klub je pod njegovim vodstvom upisao devet pobjeda, tri remija i pet poraza. On se zahvalio Hajduku na ukazanoj prilici i poželio im je sve najbolje u budućnosti.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Želim se prije svega zahvaliti predsjedniku i sportskom direktoru na ukazanom povjerenju. Zahvalan sam za svo vrijeme koje sam proveo u Hajduku te na svemu što sam u proteklom periodu doživio od ljudi u Splitu i Dalmaciji. Posebna zahvala ide našim navijačima koji su uvijek bili podrška meni i cijeloj momčadi. Hajduku želim sve najbolje u budućnosti. Ovo je sjajan Klub i siguran sam da će momčad biti sve bolja i bolja u nastavku ove sezone", rekao je Gustafsson.

Također, iz Hajduka su poručili da će se uskoro znati i ime novog trenera prve ekipe s Poljuda.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

2323
Vladu Jagodica za trenera Hajduka..on ce ih odvesti u Evropu..on zna kako napraviti ...jak Hajduk..
5 0
Manager
Vjv. onaj Litvanac što je Goricu vodio i Ludogorets
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi