Na Pecaru stižu dvojica članova viceprvaka Evrope

Vrcić i Capan uskoro u Širokom

Na Pecaru stižu dvojica članova viceprvaka Evrope · Saznajemo

Midhat Šljivak

NK Široki Brijeg doveo je u svoje redove dvojicu talentovanih fudbalera iz Hajduka. Tim s Pecare će, kako saznaje SportSport.ba, u narednim danima pojačati Marko Capan i Jere Vrcić.

Široki Brijeg napravio je i ovog ljeta brojne promjene unutar ekipe. Sastav izgleda poprilično drugačije u odnosu na prošlu sezonu, a u ubrzo će novi trener Marijan Budimir dobiti još dva igrača u svom rosteru.

Budmir je odlučio iz Hajduka dovesti dvojicu juniora ovog tima, pa će veoma brzo članovim tima s Pecare postati Marko Capan i Jere Vrcić.

Oba fudbalera su bili članovi ekipe Hajduka koja je u juniorskoj konkurenciji došla do finala Lige prvaka u prošloj sezoni, a sada je došlo vrijeme da skupljaju seniorsko iskustvo.

Marko Capan ima 19 godina i igra na poziciji defanzivnog veznog. Odigrao je pet utakmica za prvi tim Hajduka i upisao je dvije asistencije, a ti puta je asistirao za gol u 12 utakmica Lige prvaka u prošloj sezoni.

Oglasi

Jere Vrcić će svoj 19. rođendan proslaviti 30. septembra. On je također debitovao za prvi tim splitskog velikana u hrvatskom Kupu, a u Ligi prvaka je prošle sezone u 13 utakmica ostvario učinak od pet golova i dvije asistencije.

Njima je trener u Hajduku bio upravo Marijan Budimir koji je po dolasku na Pecaru istakao velike ambicije.

"Nakon što sam napravio sve u juniorskom nogometu, osvojili sve trofeje u Hrvatskoj, a onda stiglo i do finala Lige prvaka, rezultata koji će teško netko nadmašiti na ovim prostorima, došlo je vrijeme za iskorak u seniorskom nogometu. Široki Brijeg je idealna stanica za taj iskorak. Ovo je veliki i trofejni klub na ovim prostorima", istaknuo je na predstavljanju novi trener Širokog Brijega.

"Dolazimo raditi i svi zajedno napredovati, kako igrači tako i treneri. Zanima me samo kolektivni uspjeh. Želimo stabilizirati posao i napraviti iskorak za dalje", rekao je Budimir, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kod mene svaki igrač može napredovati, neovisno o njegovom broju godina. Svi imaju istu polaznu točku. U dogovoru sa sportskim direktorom radim na pojačanjima. Sigurno će biti i odlazaka i dolazaka. Vrlo dobro znamo što nam treba i vjerujem kako ćemo odraditi kvalitetan posao, zaključio je Budimir.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

daske06
Propali tim, fuj, bijeda i jad. I Čapljina ima vise imena nema oni.
0 3
Bazarich
Top naslov
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi