Bivši igrač Arsenala i Liverpoola bankrotirao, oduzeta mu sva imovina

Nakon velikih dugova

Bivši igrač Arsenala i Liverpoola bankrotirao, oduzeta mu sva imovina

Esmer Oštraković

Bivši nogometaš Arsenala i Liverpoola, Jermaine Pennant, proglasio je bankrot nakon što se zadužio preko milion funti.

Engleski mediji javljaju da je sud u Birminghamu izdao jednogodišnji nalog za bankrot ovom bivšem sjajnom nogometašu.

On novac duguje poreznicima, bankama, kao i komunalnim preduzećima, te za njega nije bilo drugog izlaza iz situacije u kojoj se našao.

Pennant je ostao bez prihoda nakon što je medijska kompanija "Jermaine Pennant Ltd" koja je osnovana nakon njegovih TV nastupa ugašena 2020. godine.

"Njegovi dugovi su sedmocifreni. Dužan je bankama, poreznicima, nijeplatio hipoteku, a biti će mu oduzet i sva imovina", rekao je izvor za The Sun.

Tako će njegova imovina biti zaplienjena, a naravno razlog je taj što nije platio hipoteku, te je pitanje kako će se izvući iz svega.

Pennant je u karijeri igrao za veliki broj klubova, a najveći trag ostavio je u Liverpoolu, te ekipi Arsenala koja dolazi iz Londona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim za ova dva kluba dosta dugo igrao je i za Birmingham, te za Stoke, a karijera mu je trajala sve do 2017. godine.

Upravo tada je odlučio da se oprosti od aktivnog igranja fudbala, a zadnji klub bio mu je niželigaš Billericay Town.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi