Igrao za Liverpool, želio ga Real, završio u Zaragozi: Pennant varao sve žive dok ga nisu otkrili

Uništio karijeru u Španiji

Igrao za Liverpool, želio ga Real, završio u Zaragozi: Pennant varao sve žive dok ga nisu otkrili

Jermain Pennant je jedan od najzanimljivijih engleskih nogometaša novijeg doba, barem zbog onoga što je radio van terena. 

Doduše, on je i na zelenom travnjaku imao šta da pokaže. Bio je član velikog Liverpoola na čelu s Rafom Benitezom. Uspio je dogurati i do finala Lige šampioina gdje je na ljeto 2007. godine bio startna postava protiv velikog Milana. Redsi su na kraju izgubili s 2:1.

Danas ima 36 godina i bez kluba je, a u proteklim godinama davao je raznorazne izjave koje samo otkrivaju zašto nije uspio napraviti puno veću karijeru od one koju je na kraju imao. O kakvoj se psihi radi dovoljno pokazuje podatak da je nedavno prevario suprugu u emisiji 'Veliki brat' pa je dobio 'nogu' i od supruge i od ljubavnice. Njegova supruga nedavno je zakoračila u svijet pornografije, a prije nekoliko godina i sam je priznao kako su mu saigrači plaćali djevojke na jednu noć.

U velikom intervju za El Periodico de Aragon oktrio je još neke zanimljive detalje iz svog burnog života. Kaže da ga je želio najveći klub na svijetu Real Madrid, ali da je sve propalo radi tadašnjeg trenera Kraljeva Juande Ramosa.

"Došli su po mene u mojoj zadnjoj godini ugovora. Menadžer je vodio pregovore s predsjednikom i radilo se o oko četiri miliona eura vrijednom ugovoru. No onda je Realov trener Juande Ramos saznao za sve i odlučio strušiti dogovor. Nakon toga sam umjesto u Real otišao u Portsmouth. Velika promjena", kaže on.

Kasnije je završio u Zaragozi. Tada je njegova karijera krenula prema dnu. U ovom intervjuu objašnjava šta je sve radio dok je bio član kluba iz Španije:

"Mislio sam da će se moj stil igre tamo dobro uklopiti. Tretirali su me kao zvijezdu, nisam nikad ništa takvo doživio. Navijači Zaragoze bili su jako uzbuđeni. No moj je španski bio vrlo loš, trudio sam se učiti, ali to je bilo nemoguće", započeo je Pennant pa se osvrnuo na izlete po noćnim klubovima. Jedan od rijetkih koji je tada bio u Zaragozi a da je znao engleski bio je Franck Songo'o. Pennantu je to dobro došlo da se druži s njim.

"O moj bože. Franck Songo'o, moj dragi Frankie... Znao sam ga dok je još igrao u Portsmouthu, jedan je od rijetkih koji je znao engleski. Nismo igrali puno pa bismo često uhvatili voz za Madrid ili Barcelonu da se lijepo provedemo. S njim sam doživio jednu od najluđih noći u Španiji, užasno putovanje u Barcelonu. Otišli smo jer smo imali tamo neke djevojke, a trebali smo se vratiti u 6:30. Ali voz je kasnio i mi smo bili u nevolji".

"Doktor Villaneueva me neprestano zvao da pita gdje sam. Nisam odgovorio. Prevoditelj mi je rekao da je bio oko moje kuće i vidio da nema nikog. Kad sam došao, uvjerio sam ga da sam spavao i da se zato nisam javio. Bio je draga osoba i sad se osjećam loše zbog toga".

Prisjetio se još nekih prevara iz perioda dok je igrao za Zaragozu.

"Jednom prilikom rekao sam ljudima iz kluba da moram otići kući zbog porodične situacije. Pustili su me, ali umjesto toga sam s prijateljima iz Engleske otišao do Marbelle. Bile su to čudesne noći. Ali, nije uspjelo. Fulio sam let, nisam bio na treningu i mediji su saznali da sam bio tamo. Na stranici noćnog kluba u kojem sam bio izašle su neke moje slike. Bilo je to loše".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Klub je to otkrio i strašno me kaznio. Generalni direktor je rekao da to nije prihvatljivo i kažnjen sam sa 150 hiljada eura, odnosno oduzeta mi je mjesečna plata. Noć je bila dobra, ali skupo sam je platio. Istina je da je moj život u Zaragozi bio apsolutno ludilo", priznao je Pennant.

Inače, on je tokom karijere stigao igrati i za klubove poput Arsenala, Leedsa, Birminghama, Stoke Cityja, Wolvesa itd. Bio je i na egzotičnim destinacijama i igrao naprimjer za Pune City iz Indije.

Top Komentari

Strucnjak12345
St je varao, koga, ne kontam
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi