Jerome Boateng pronašao klub, igrat će u Ligi prvaka

Napustio Bayern nakon 10 godina

Jerome Boateng pronašao klub, igrat će u Ligi prvaka

Edmir Škorić

Jerome Boateng je trenutno slobodan igrač, ali ubrzo bi trebao da bude zaposlen.

Boatengu je ovog ljeta istekao ugovor s Bayernom i odlučeno je da se raziđu, pa iskusni stoper i dalje čeka na novi angažman.

On je proteklih 10 godina proveo u Minhenu i za Bayern je odigrao ukupno 363 meča i osvojio je čak 25 trofeja. Njemački mediji smatraju da će ubrzo 32-godišnjak biti predstavljen u novom timu i da bi mogao da igra Ligu prvaka.

Odbio je ponude Lazija i Fiorentine jer želi da igra Ligu prvaka, također se spominjao i Mancheste United, ali su Crveni vragovi kupili Raphaela Varanea iz Real Madrida, a sada se kao njegova nova destinacija spominje Sevilla.

Andalužanima je neophodan takav jedan iskusan igrač nakon što će svog francuskog stopera Koundea (22) prodati Chelseaju.

Sevilla je ambiciozan klub, imat će visoke ciljeve u španskom prvenstvu i što je za Boatenga najvažnije, učestvovat će u Ligi prvaka, a sam igrač dobit će prostor za igru.

Boateng se inače krajem prošle sezone pismom oprostio od Bayerna.

"Kada sam došao ovdje, moj cilj je bio da se natječem s najboljima, da igram Ligu prvaka i da budem starter. Iskreno, nisam ni sanjao o tome što smo zajedno postigli", napisao je Boateng, dodavši:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Hvala svima koji su me podržavali kroz sve ove godine, u usponima i padovima, vremenima s povredama, kad možda nisu svi vjerovali u mene, a neki su me već i otpisali. U posljednjih nekoliko dana primio sam toliko poruka, toliko lijepih želja. Puno hvala svakom od vas. Bit ću zauvijek zahvalan na ljubavi i podršci koju ste mi pružili", zaključio je stoper.

U Bayern je 2011. godine došao za 13,5 miliona eura iz Manchester Cityja i od tada je odigrao 363 meča za Bavarce u svim takmičenjima, te je postigao 10 golova uz 25 asistencija, a ima na kontu čak 25 osvojenih trofeja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi