Napustio Sevillu nakon odličnog izdanja na EP, pa iznenadio sve izborom novog kluba

Češki golman ide u Grčku

Napustio Sevillu nakon odličnog izdanja na EP, pa iznenadio sve izborom novog kluba

E. Čaušević

Golman reprezentacije Češke, Tomac Vaclik, imao je dobro izdanje na minulom Evropskom prvenstvu.

Česi su se pokazali u odličnom svjetlu i uspjeli su da dođu do četvrtfinala ovog takmičenja gdje su ispali nakon poraza od reprezentacije Danske sa 2:1.

Golman ove selekcije Vaclik ostavio je dobar utisak svojim partijama, ali sada je sve iznenadio odlukom o nastavku svoje karijere.

Vaclik je prethodnih sezona bio prvi golman Seville, ali mu je istekao ugovor ovog ljeta i na iznenađenje mnogih nije postigao dogovor sa španskim klubom oko nastavka saradnje.

Sevilla je prije nekoliko dana ozvaničila dolazak srbijanskog golmana Marka Dmitrovića koji će očito imati ulogu prvog golmana ovog španskog kluba u novoj sezoni.

Zbog toga je Vaclik odlučio da sreću pronađe u drugom klubu i mnogi su očekivali da će to biti neka ekipa iz Liga petice, ali to nije slučaj.

Oglasi

Naime, češki golman će svoju karijeru nastaviti u Grčkoj i to u dresu Olympiacosa s kojim je dogovorio saradnju, te se sada očekuje samo zvanična potvrda njegovog dolaska.

Vaclik je ponikao u ekipi Vitkovica, a u svojoj karijeri branio je još za Viktoriji Zizkov, Spartu Prag, Basel i Sevillu.

Češki golman u Sevillu je stigao iz Basela sa šest miliona eura i pokazao se kao odlično pojačanje, ali još uvijek nije poznato zbog čega nije produžio ugovor sa španskim klubom ovog ljeta

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 32-godišnji golman u dresu reprezentacije Češke upisao je 41 nastup.

Top Komentari

dinass
Iznenadjenje je kad ste idiotski novinari,Sevilja je srpskog golmana kupila i prije evropskog prvenstva.Pogledajte malo clanke sa svog portala.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi