Navijači nestrpljivo čekali: Bayern je danas donio konačnu odluku o Boatengu

Trenirao posljednjih dana s Bavarcima

Navijači nestrpljivo čekali: Bayern je danas donio konačnu odluku o Boatengu

Edmir Škorić

Iskusni bivši defanzivac Bayerna Jerome Boateng (35) trenirao je proteklih dana sa minhenskom ekipom, koja je imala plan da mu ponudi ugovor.

Boateng je trenirao sa Bayernom prošlu sedmicu dok je klub pregovarao sa 35-godišnjakom o potencijalnom ugovoru jer Bayern trenutno ima problema u odbrani zbog povrede Matthijsa de Ligta.

Menadžer Thomas Tuchel bio je glavna pokretačka snaga kada je u pitanju pokušaj potpisivanja Boatenga zbog nedostatka odbrambenih pojačanja stečenih tokom ljetnog prelaznog roka.

Sam defanzivac bio je za povratak u Bayern, mnogi su hvalili zavidnu fizičku spremu iako je odavno bez kluba nakon što mu je istekao ugovor sa Lyonom, a šefovi bavarskog tima navodno su uveliko bili zagrijani za njegov povratak.

Međutim, Boatengov tekući sudski postupak zbog napada na jednog od njegovih bivših partnera odvratio je Bayern od njegovog angažovanja. Očekuje se i da će se De Ligt vratiti nakon povrede nakon međunarodne pauze, a Dayot Upamecano se oporavio brže nego što se očekivalo nakon povrede.

Oglasi

Tako da, javio je Bild, Bayern neće potpisati Boatenga i više ne razmišlja o njemu, pa će veteran morati da sačeka neku drugu ponudu.

Boatengova posljednja profesionalna fudbalska utakmica u kojoj je igrao 90 minuta odigrana je prije više od godinu dana za njegov prethodni klub Lyon.

Boateng je igrao za Bayern od 2011. do 2021. godine, osvajajući titule Lige šampiona 2013. i 2020., kao i Svjetsko prvenstvo 2014. sa Njemačkom.

Njegov povratak naišao je na različita mišljenja njemačke sportske javnosti i navijača. Mnogi od navijača Bayerna bili su protiv povratka Boatenga, smatrali su da je besmisleno oslanjati se na 35-godišnjaka koji je odavno bez aktivnih utakmica, dok su drugi uvjeravali da je i kao takav dobar za ovako nesigurnu odbranu Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

I zaista odbrana Bayerna nije na nivou. Primili su nedavno gol od Kopenhagena, prije toga dva od Leipziga, čak tri od Manchester Uniteda... Unatoč što je satkana od jako skupih defanzivaca poput De Ligta, Upamecana ili Kima, suočava se često s kritikama i to opravdano.

Bayern će u nedjelju ugostiti Freiburg u sedmom kolu Bundeslige, nakon čega slijedi reprezentativna pauza. S 14 bodova trenutno su na trećem mjestu Bundeslige iza Bayera koji ima 16, te Stuttgarta sa 15 bodova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ssakodes
Bolja je od bilo koje Via.gre. Svima savjetujem da probaju barem jednom u životu - višestruko će vam poboljšati se.ksualni život, pročitajte sami-----> mub.me/alfa
0 0
FahrudinKonjHodzic
ovi propalitet jos ganja loptu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi