Nekadašnji trener Sarajeva na Maldivima ruši sve rekorde

Nevjerovatna statistika

Nekadašnji trener Sarajeva na Maldivima ruši sve rekorde

Adnan Beganović

Nekadašnji trener Sarajeva, Miodrag Ješić, na Maldivima će gotovo sigurno pehar namijenjen prvaku.

Da li se sjećate Miodraga Ješića? U sezoni 2015/2016 s klupe je predvodio Sarajevo, a nakon odlaska iz bosanskohercegovačkog kluba vodio je čak šest klubova.

Nije Ješić od onih koji čekaju ponudu koja se ne odbija. Naprotiv, radi se o treneru koji ne bježi od posla, a trenerski put nedavno ga je odveo na Maldive.

Preuzeo je Ješić tamošnji klub Maziyu i kako stvari stoje, okitit će se naslovom prvaka. Naime, četiri kola prije kraja Ješić sa Maziyom bježi osam bodova prvom pratiocu Club Eaglesu.

A, u posljednjem odigranom kolu, Maziya je sa čak 10 savladala Super United Sports i tako je stigla do 16 pobjede. Samo jedan poraz doživio je Ješić sa ovim klubom, a gol razlika 70:5 dovoljno govori o dominaciji njegovih izabranika.

Ukoliko osvoji titulu biće to trinaesti trofej srbijanskog trenera u karijeri. Prethodno je pehare dizao u Bugarskoj (5), Libija (5), Mianmar (1) i Tunisu gdje je sa CS Sfaxienom osvojio Arapsku Ligu prvaka.

Top Komentari

Husrefbeg22
Jake lige i trenara! Pokupis rekreativce s plaze i budes prvi
2 1
Fele
Svaka mu čast!
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi